iskusna reporterka

Doznali smo za novi transfer: Nekadašnje zaštitno lice N1 televizije Matea Dominiković postaje pojačanje informative HTV-a

28.05.2022 u 12:59

Bionic
Reading

U rujnu prošle godine uzdanica N1 televizije pridružila se ekipi nove regionalne televizije. Tada je izjavila se na odlazak na UNA TV odlučila 'zbog sjajne ekipe koja će biti u Informativnom programu, te da joj je trebala nova energija, izazov u karijeri'. Sada, saznali smo, karijeru nastavlja na Prisavlju

Matea Dominiković sljedećeg tjedna počinje raditi u Informativnom programu HTV-a (područje unutarnje politike), svakodnevno će gledatelje izvještavati s terena. Navodno je s UNOM TV sporazumno raskinula ugovor još u travnju.

Podsjetimo, Matea je karijeru počela na RTL-u kako studentica, prvo je stigla u sportsku redakciju, no tamo se kratko zadržala jer su je brzo pozvali da se pridruži RTL-ovim informativcima. Potom je uslijedio poziv s N1. Kao novinarka je odradila mnoge životne, sportske i političke priče, neustrašivo izvještavala o brojnim kriznim situacijama te s početkom pandemije koronavirusa intenzivno je pratila sve aspekte na tu temu.

Do sada se okušala u studiju, ali i u istraživačkim formatima. 'I pred kamerama u studiju dobro se osjećam. Ali za sada me zanima samo terenski posao, đir koji mi daje dinamičnost i uvid u stvarnu situaciju. Možda će to za 10 godina, ako ostanem u novinarstvu, a nadam se da hoću, biti dio mog posla', rekla je Matea svojedobno u razgovoru za tportal.

  • +9
Matea Dominiković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Mnogi je se sjećaju od prije tri godine kad je njezino inzistiranje na odgovorima živciralo pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.