Sneakeroom

DJ Umek najavljuje prvi festival tenisica i ulične mode

04.05.2019 u 21:01

Bionic
Reading

Ljubitelji tenisica, kolekcionari i svi oni koji sanjaju o tome da postanu sneakerheadovi u subotu, 11. svibnja, će u sklopu prvog hrvatskog festivala tenisica i ulične kulture Sneakeroom, koji se održava u zagrebačkom Studentskom centru, moći vidjeti kolekcije brojnih sneakerheadova iz regije i Europe

Dio svojih kolekcija prezentirat će i poznata Instagram zvijezda, Hrvat s losanđeleskom adresom, Andre Ljuština aka Croatian Style te DJ Umek iz susjedne nam Slovenije. U kratkom razgovoru DJ Umek nam je otkrio da je njegova strast prema kolekcionarstvu započela 2013. godine te da je u ovih šest godina prikupio oko 300 tenisica od kojih su neke i vrlo rijetke.

'Ljubav prema tenisicama počela je kada sam bio klinac i igrao košarku. Sjećam se kao sada da je tada prijatelj iz državne repke donio Jordan 5 tenisice. Zaljubio sam se u njih na prvi pogled. U Miamiju sam 2006. kupio Fire Red Jordan 5 tenisice i ispunio svoju želju. Moje kolekcionarstvo počelo je tako da sam svakodnevno pratio razne siteove, istraživao što je novo, što dolazi, koji modeli su u najavi. Istina, u startu sam kupovao svašta, želio sve više i više, no s vremenom je nastao neki moj stil i sada mi je važno imati uistinu ono što mi se sviđa. I danas svakodnevno prošvrljam po siteovima pa tako mogu reći da sam pravi sneakerhead', objašnjava DJ Umek.

Dodaje da tenisice ne kupuje kako bi ih preprodavao, on ih zbilja voli, a od najstarijih, kaže izdvojio bi Cortezice OG koje su u originalnoj kutiji. Vrlo su stare, ali objašnjava da ne zna o kojoj točno godini je riječ.

U kolekcionarstvu ima i potporu svoje drage, za koju kaže da ga rado iznenadi i daruje tenisicama: 'Ona me uistinu sluša i onda pretražuje stranice poput Flightcluba i Stockxa kako bi me iznenadila nekim modelom koji sam spomenuo da bih volio imati. To je baš lijep osjećaj i lijepa priča'.

Iako ovakvih festivala ima mnogo u svijetu i DJ Umek je svirao posvuda kaže da ipak ni na jednom nije prisustvovao: 'Sneaker festivali su uglavnom vikendom kada sam na putu ili imam svirku. Bio sam u Chicagu, Atlanti, Dallasu, L.A.-u no nisam posjetio ni jedan, još uvijek čekam priliku da se to dogodi. Upravo zato sam silno uzbuđen i sretan jer naša regija dobiva prvi takav festival. I odlično je da je Sneakeroom upravo u Zagrebu jer je Zagreb poznat po uličnoj kulturi. Veselim se suboti i vjerujem da ću se ugodno iznenaditi, upoznati nove ljude i sneakerheadove iz cijele regije. Bit će sjajno“ te je dodao: 'Moja kolekcija nije najbolja u Europi, ali je među boljima u regiji, takvo što rijetko se vidi'.

Osim kolekcija koje će se moći vidjeti bit će izlagača koji će neke svoje primjerke i prodavati.

Bogati program koji počinje u 10 ujutro ispunjen je dobrom glazbom DJ-eva koje dovodi Fresh Island Festival, tijekom dana stariji i oni nešto mlađi moći će zahvaljujući ekipi Graffiti na Gradele učiti crtati raznim tehnikama, bit će tu i workshopovi plesa, gamingroom za ozbiljne ljubitelje igrica, momci će moći isfrizirati svoje brade zahvaljujući ekipi iz Polyboy barbershopa, a lifestyle kolekcije prezentirati će i brendovi Tire Calligraphy, Motika, Ulice i Chypka. Svoje umijeće 3D printa pokazati će dečki iz D3Stooges3D, a umijeće čišćenja tenisica Sole Cleanic iz Slovenije i domaće snage Shoerestorea.

Za večer je rezerviran i genijalan line-up hip-hopera, pa tako od 20 sati atmosferu dižu Bad Copy, Bolesna braća, Stoka, Dregermajster, Buntai te Krankšvester i Vojko V.

'Veseli me da postoje mladi koji žele stvarati glazbu. Kontaktiraju me često. Ta iskustva su svakakva, znaju biti ugodni, ali i vrlo neugodni ako im ne odgovoriš. Ljudi se na glazbenu scenu pokušavaju probiti na razne načine jer je poplava glazbe i produkcije. Teško se danas probiti, ali se može. Moraš biti ustrajan, ići u studio i stvarati, uložiti sate i sate u svoje vještine. Nema druge formule', poručio je mladim glazbenicima DJ Umek koji na Sneakeroom ipak ne dolazi puštati glazbu, ali pruža apsolutnu podršku kolegama glazbenicima.

Cijeli program Sneakeroom festivala tenisica i ulične mode možete pogledati ovdje, a možda i najvažnija stvar je da je ulaz potpuno besplatan na sve sadržaje.