DIRLJIVA OBJAVA

Dirljiva zahvala glumice Ashley Judd: 'Umrla bih ili izgubila nogu da me nisu spasili heroji iz afričke prašume'

17.02.2021 u 13:19

Bionic
Reading

Na svom Instagram profilu, gdje je prati gotovo pola milijuna ljudi, holivudska glumica još se jednom zahvalila svima u Demokratskoj Republici Kongo, koji su joj pomogli kada se, tijekom boravka tamo, ozlijedila

52-godišnja Ashley Judd sa svojim je pratiteljima podijelila fotografije svog nevjerojatnog iskustva. Naime, tijekom boravka u Demokratskoj Republici Kongo, točnije u džungli, ozlijedila je nogu, nakon čega su je tamošnji stanovnici na improviziranim nosilima odnijeli do bolnice.

Ovom je prigodom odlučila zahvaliti lokalnom stanovništvu koji su joj pomogli u tim najtežim trenucima. 'Prijatelj. Bez moje braće i sestara u Kongu, moje unutarnje krvarenje moglo me ubiti i ja bih izgubila nogu. Probudila sam se uplakana, ali i zahvalna, duboko taknuta svakom osobom koja je pridonijela bilo čime tijekom moje 55-satne odiseje', napisala je uz fotografije glumica.

Prema njezinim riječima, jedan od lokalaca imena Dieumerci išao je toliko daleko da je postavio svoju nogu ispod njezine samo kako bi ona ostala izravnata i mirna.

'Noga mi je bila slomljena na četiri mjesta i bio mi je oštećen živac. Dieumerci sjedio je mirno bez vrpoljenja i trzanja, punih 5 sati kroz kišnu džunglu. Bio je uz mene u mojoj najvećoj boli i bio je svjedok svega.'

Drugi muškarac, Papa Jean, namjestio joj je slomljene kosti, što je bilo izuzetno bolno, no barem je nakon toga mogla biti transportirana u bolnicu. Čak šestorica muškaraca nosila su je u improviziranoj nosiljci puna tri sata po neravnom terenu, nakon čega su je Didier i Maradona na motociklu vozili šest sati.

  • +7
Ashley Judd Izvor: EPA / Autor: OLIVIER DOULIERY / POOL

Među fotografijama nalazi se i ona žene koja ju je držala i tješila dok je bila u agoniji, u najgorim mukama. Nakon 55 sati Ashley Judd je napokon prebačena u Južnu Afriku gdje se i sada nalazi u tamošnjoj bolnici, na odjelu intenzivne njege.

Inače, glumica je nogu slijedila nakon što je zbog lošeg svjetla previdjela situaciju i pala preko srušenog drveta.