U ULOZI FOTOGRAFA

Danska kraljica još jednom kopirala Kate Middleton

23.04.2024 u 08:42

Bionic
Reading

Baš kao što je Kate Middleton bila zadužena za rođendanske portrete svoje djece, isto je odlučila napraviti i danska kraljica Mary. Povodom 17. rođendana svoje starije kćeri, princeze Isabelle, Mary je sama snimila njezinu fotografiju, koja je potom iskorištena na službenim stranicama kraljevske obitelji

Čak dvije fotografije snimljene u kraljevskoj palači Amalienborg u Kopenhagenu objavljene su povodom 17. rođendana danske princeze Isabelle. Možda to ne bi imalo takav odijek da se iza fotografskog aparata nije našla sama kraljica Mary.

Zbog njezine odluke da sama fotografira kćer, mnogi su primijetili kako je Mary još jednom kopirala Kate Middleton, s kojom već dijeli isti, istančani smisao za modu.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Na fotografiji Isabella pozira svojoj mami odjevena u bijelu majicu kratkih rukava i bež sako, a društvo joj pravi kraljevski pas Coco.

Kako su otkrili iz palače, princeza Isabella svoje je 17. rođendan proslavila u društvu obitelji i prijatelja. Isabella je inače druga od četvero djece kralja Frederika i kraljice Mary, a osim nje imaju i princa Christiana te blizance, princa Vincenta i princezu Josephine.

Životi Kate Middleton i kraljice Mary slični su po mnogočemu. Iako je Kate mlađa deset godina od Mary, obje su rođene u istaknutim obiteljima, visoko su obrazovane, a slobodne mladenačke dane rado su provodile po pubovima. Svoje su živote prekrojile po mjerama muškaraca u koje su se zaljubile pa su tako i Kate Middleton i buduća danska kraljica napustile svoje struke kako bi jednog dana utjelovile kraljevsku figuru.

  • +4
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: René Schütze / AFP / Profimedia

Osim pučanskog podrijetla, Mary i Kate građani prozivaju i najiskrenijim članicama obitelji, stoga su mnogima i omiljena lica kraljevske obitelji. Njihova energija je zarazna, a rijetko kad si dopuste neki gaf.

Danska kraljica i britanska princeza kroz godine su pravo utjelovljenje kraljevske elegancije pa ni ne čudi da jedna od druge crpe inspiraciju, a zanimljivo je i kako ih je pokojni Chanelov dizajner Karl Lagerfeld jednom nazvao 'kraljevskim sestrama'.