SAMO JE JEDAN BOSS

Bruce Springsteen potvrdio nagađanja: S E Street Bandom dogodine kreće na veliku svjetsku turneju

29.05.2019 u 13:37

Bionic
Reading

U intervjuu za talijanski list 'la Repubblica', rock ikona Bruce Springsteen otkrio je planove za iduću godinu, te potvrdio nagađanja da će 2020. krenuti s E Street Bandom na veliku svjetsku turneju

Sredinom lipnja izlazi Springsteenov solo album 'Western Stars', s kojeg smo imali priliku čuti dva singla 'Hello Sunshine' i 'There Goes My Miracle'. No radoholičar Springsteen nije se tu stao, već je u međuvremenu radio i pjesme za novi album s E Street Bandom koji svjetlo dana trebao ugledati već ove jeseni. To je više nego dovoljna razlog da uigrana ekipa krene na novu svjetsku turneju već iduće godine, a ta je nagađanja sad službeno potvrdio i sam The Boss.

'Krećemo na turneju dogodine. Na jesen snimam album s The E Street Bandom, a kad završimo, krećemo na turneju', rekao je Springsteen za la Reppublicu, potvrdivši da će sigurno svirati u Italiju, ali i da će Rim biti jedna od lokacija.

Bruce Springsteen - Hello Sunshine Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Početkom svibnja Springsteen je u razgovoru s redateljem Martinom Scorseseom prvi put progovorio novim pjesmama na kojima radi za novi album s bendom.

'Skoro sedam godina nisam napisao ništa za bend. Ništa nam mogao napisati za njih. I rekao sam sam sebi, 'Pa naravno, nikad više nećeš uspjeti to napraviti'. Svaki put kad uspiješ napraviti album je trik, znate? Trik je stoga što to ne možeš objasniti, ne možeš to svjesno ponoviti. Mora ti doći kao inspiracija', rekao je Springsteen, priznavši da mu se mjesec dana ranije odjednom pojavila inspiracija.

'Stigla je niotkud, iznenada. I bilo je dobro. Imao sam dva tjedna tih malih dnevnih posjeta i bilo je tako dobro. To te učini sretnim i pomisliš 'J..emu, pa nisam sj..an. Bit će još jedna turneja', iskreno je priznao roker.

Springsteen s E Street Band nije snimio album još od 2014, kad su snimili 'High Hopes', ali su i pjesme s tog albuma bile napisane puno ranije, samo nisu bile uvrštene u prethodne albume. Njihov zadnji album s novim materijalima bio je 'Working on a Dream' iz 2009, a zajedno nisu nastupali od zadnje turneje, 'The River', iz 2017. tiekom koje su prodali preko 2.5 milijuna karata.

Bruce Springsteen - There Goes My Miracle Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Iako u rujnu ove godine punih okruglih 70, Springsteen, čini se, proživljava najproduktivnije godine u karijeri. Nakon godinu i pol provedenih na daskama Broadwaya, za što je dobio nagradu Tony, uzeo je kratki predah što je očito pogodovalo njegovom kreativnom duhu. Njegov solo album izlazi 14. lipnja, a nadahnut je kalifornijskim pop zvukom 60-ih, a utjecaj Roya Orbisona itekako se osjeti u dva singla koja je objavio.

'Također smo snimili i dokumentarac koji uključuje cijeli proces snimanja albuma, do početka do kraja, u mojoj kući. Ovaj je album stvoren od puno malih priča smještenih na zapad SAD-a', rekao je Boss najavljujući album.

  • +5
Bruce Springsteen Izvor: Profimedia / Autor: N.N.