SKANDAL NA PRISAVLJU

Branko Uvodić iskreno progovorio o dobivenom otkazu putem maila: 'Osjećao sam se kao kriminalac'

24.07.2020 u 20:45

Bionic
Reading

Nakon 46 godina radnog staža na Hrvatskoj radioteleviziji, voditelj Branko Uvodić mailom je obaviješten da mu se ugovor više ne produljuje. O naprasnom otkazivanju suradnje bez ijedne prethodne riječi o njoj, Branko Uvodić sada je odlučio iskreno progovoriti

Legendarni voditelj emisije 'Lijepom našom' u razgovoru za 24 sata otkrio je kako se u trenutku čitanja maila osjećao kao 'kriminalac kojega se pošto-poto trebalo riješiti'. Kako otkriva mail ga je neugodno iznenadio s obzirom na to da se s čelnicima nacionalne televizije ranije dogovorio da se ugovor o radu produljuje svaka tri mjeseca, te ga posebno boli način na koji je to izvedeno.

  • +5
Branko Uvodić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Nije lijepo, ružno je. Nije problem u tome što su htjeli da odem, nego kako su to izveli. Žao mi je što me nitko nije nazvao, rekao: ‘Dođi, trebamo razgovarati’. Trebali su ostaviti tu mogućnost', smatra Uvodić koji je mail o otkazivanju suradnje dobio tijekom boravka u Omišu gdje se pripremao za Festival dalmatinskih klapa koji vodi posljednjih 30 godina.

Prema riječima odjela komunikacija HRT-a, voditelj emisije 'Lijepom našom' nije dobio otkaz već je s navršenih 65 godina prošle godine stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu.