LEGENDARNI KOMIČAR

Branko Đurić Đuro otkrio kako započinje dan i što će biti s 'Top listom nadrealista'

17.02.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Glumac, komičar i glazbenik godinama zabavlja publiku svojom bendom Bombaj štampa i predstavom 'Đurologija' koja obara sve rekorde gledanosti. Do sada je odigrao blizu 470 predstava, pred 300.000 ljudi. Branko Đurić Đuro ispričao je koje je sve poslove nekad prije radio i kakve nadimke ima

Svoj dan poznati Sarajlija s ljubljanskom adresom započinje ritualom. 'Radim jogu, vježbam, meditiram. Nekih pola sata ima tog rituala', otkrio je za Avaz. Prvi 'posao' imao je na brodu i to kao kuhar za vrijeme obuke u Jugoslavenskoj ratnoj mornarici, a prvi novac je zaradio sam radeći kao fizički radnik na olimpijskim objektima.

'Preko studentskog servisa sam radio, postavljao sam stolice u Zetri. I radio sam kao scenac na televiziji, isto tako preko studentskog servisa', izjavio je komičar kojeg mnogi znaju po nadimku Đuro, no ima još dva nadimka.

'Đuđi mi je nekako najviše legao. Bane me zove rodbina, a Đuro sam samo onako za širu upotrebu. Kad me netko na ulici zovne Đuro, baš se ne okrećem često, jer znam da je vjerojatno neki obožavatelj, koji će me možda i 'pridaviti'. Ali, kad me neko zovne Bane, onda se ukopam. Stanem, jer znam ili da je neka rodbina ili netko iz bivšeg susjedstva', priznao je.

View this post on Instagram

#onako #bezze

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro) on

Mnoge zanima hoće li ponovno gledati poznatu ekipu kultne serije iz osamdesetih 'Top liste nadrealista' čiji se skečevi i replike prepričavaju i dan danas. 'Što se mene tiče, što je bilo bilo je. Neke stvari ne treba dirati', rekao je Branko Đurić.

View this post on Instagram

📺Top lista nadrealista (TLN)📺 Verovatno najpopularniji show ikada sniman na području bivše Jugoslavije. Ova humoristička serija prikazivana između 1984. i 1991. godine donosila je skečeve, uglavnom političku i društvenu satiru, a bila je toliko popularna da se po gledanosti gotovo izjednačila s neprikosnovenim Dnevnikom. Čak su se i na ovu činjenicu na svoj način nadrealisti šalili rekavši kako "raja upali TV čekajući TLN pa ‘usput’ odgleda i Dnevnik". Priča o TLN je počela 15-minutnim komičnim radio segmentom u sklopu emisije „Primus“ koja je promovisala mlade glumačke talente na drugom programu Radio Sarajeva. Tog 9. maj 1981. godine, Nenad Janković – poznatiji kao dr Nele Karaljić, Zenit Đozić, Zlatko Arslanagić, Boris Šiber i Dražen Ričl su izveli skeč u obliku izmišljenog pokušaja terorističkog preuzimanja radio-stanice, u sklopu kojeg je ekipa pročitala svoj manifest zajedno s popisom zahtjeva. Tokom idućih meseci popularnost ekipe je rasla munjevitom brzinom, i u Sarajevu su brzo stekli status legendi. Tri godine kasnije pokrenuta je prva sezona showa Top Lista Nadrealista, po uzoru na legendarni Monti Pajton, a ekipu su osim spomenute petorke činili i Branko Đurić, Elvis J. Kurtović, Davor Dujmović, Dražen Janković, Darko Ostojić, Davor Sučić i Dado Džihan. Ova ekipa je postala toliko popularna da su se čak neke od fraza i reči počeli koristiti u žargonu tadašnje javnosti „hrkljuš“, „ma zdraavo“, „eno Šahbaza, mog’o nas je žžžik“, „u Švedskoj nemiri zzdravoo“, „đe ba zapelo“. Kultni TV serijal Top lista nadrealista emitovan je u tri navrata tokom 1984, 1989. i 1991. Specijalna epizoda za Novu 1992. je i poslednja koju su "Nadrealisti" snimili zajedno. #Yugonostalgia #Jugonostalgija #TopListaNadrealista #TLN

A post shared by Yugonostalgia - Jugonostalgija (@yugo.nostalgia) on