đorđe novković

Boris Novković sasvim iskreno o odnosu s pokojnim ocem: 'Prije svega je bio otac'

27.04.2023 u 18:02

Bionic
Reading

Obitelj Novković zauvijek će imati značajno mjesto u hrvatskoj glazbi. U zabavnoj emisiji Happy FM-a gostovao je Boris Novković koji je sa slušateljima podijelio uspomene iz djetinjstva i otkrio kakav je otac bio Đorđe Novković

Kada bi se govorilo o velikanima hrvatske glazbene scene, sigurno bi se svatko prisjetio i obitelji Novković - glazbene obitelji koja je ostavila značajan trag. Đorđe Novković i njegov sin Boris surađivali su na mnogim glazbenim projektima, a svega se prisjetio Boris Novković u gostovanju na radiju Happy FM.

Boris se s nostalgijom prisjetio oca Đorđa Novkovića te iskreno progovorio o njihovom odnosu.

'Moj pokojni otac je prije svega bio otac, prije svega smo imali taj odnos oca i sina. S distance mogu reći da sam jako zadovoljan s njegovom očinskom ulogom kakvom je danas vidim', otkrio je Boris s ponosom i sjetom u glasu.

Ipak, priznao je kako je Đorđe Novković bio strog, no red, rad i disciplina koju je od njega naučio i danas mu dosta pomažu u životu. Zahvaljujući njemu nikad se nije poskliznuo u mladosti, što je čest slučaj kod mnogih mladih umjetnika.

'Kasnije je naš odnos bio odnos dvoje kolega jer smo radili u istoj branši, iako ne istu glazbu. On je iza sebe imao ogromne uspjehe, jedne od najvećih kao skladatelj na ovim prostorima, i naravno da je imao autoritet i potrebu da bude dominantan, s onim što je napravio u životu i da ponekad nametne neko mišljenje', iskreno je rekao Boris te dodao: 'Znali smo nekad i imati nesporazume oko nekakvih tema, ponajviše glazbenih. Nekad je burno znalo završiti, ali to je u principu bilo duhovito.'

Prisjetio se kako su on i otac jednom prilikom raspravljali o naslovnici Borisovog albuma. Iako je danas lik pjevača s krilima već odavno viđena, to tada još nije bio slučaj. Njihovi ukusi tu su se razdvajali: Boris je htio krila, no Đorđu se to nije sviđalo.

'Ja sam odlazio s obiteljskog ručka, on je otvorio prozor i vikao za mnom: 'Palo ti je jedno krilo'. Takvi su bili naši odnosi - simpatični', prisjetio se.

'Sve u svemu imali smo jedan predivan odnos, odnos kolege i prijatelja i moram priznati da mi strašno nedostaje i dan danas. Taj odnos', izjavio je Boris sjetno.

Boris Novković Izvor: Profimedia / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL