SVE JE POMNO ISPLANIRALA

Bolnica u Santa Barbari, u kojoj je rodila i Meghan Markle, naplaćuje porod između 87 i 175 tisuća kuna; znate li što je sve uključeno u tu cijenu?

08.06.2021 u 06:28

Bionic
Reading

Kalifornijsku bolnicu u kojoj je prošloga petka Meghan Markle rodila djevojčicu Lilibet 'Lili' Dianu Mountbatten-Windsor utemeljila je neprofitna zaklada koju je 1888. godine osnovala skupina od 50 žena, a pod njihovim nadzorom obavi se 2400 poroda godišnje

Santa Barbara Cottage Hospital, 133-godišnja bolnica, ponosna je na svoje utemeljiteljice, a ta baština vjerojatno je pogodila u žicu vojvotkinju od Sussexa zbog interesa koji pokazuje za osnaživanje žena.

Bolnica je smještena u centru Santa Barbare i jedna je od najbližih kalifornijskom domu vojvoda od Sussexa u obližnjem Montecitu, udaljenom desetak minuta vožnje automobilom.

Porod prirodnim putem u ovoj bolnici košta oko 87 tisuća kuna, a porod carskim rezom je dvostruko skuplji i košta oko 175 tisuća kuna, navodi The Daily Mail.

Kako sugerira lokalni izvor, pop zvijezda Katy Perry, susjeda Meghan i Harryja u Montecitu, svoju je kćer Daisy u kolovozu prošle godine također rodila u ovoj bolnici.

Princ Harry nedavno je otkrio da prijateljuje s Orlandom Bloomom, filmskom zvijezdom i zaručnikom Katy Perry, pa je moguće da je njihova osobna preporuka utjecala na odluku Harryja i Meghan prilikom odabira bolnice.

  • +2
Santa Barbara Cottage Hospital Izvor: Profimedia / Autor: SBJ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Izgrađena u španjolskom kolonijalnom stilu, bolnica se može pohvaliti time da pruža osjećaj doma ili hotela. Svaka je soba pokrivena WiFi-jem, videomonitorom i računalnom tipkovnicom. U ponudi je jelovnik za naručivanje i posluživanje hrane u sobu, kao i ostava, pa su omiljeni zalogajčići uvijek na raspolaganju rodiljama i njihovim voljenima.

Osim kreveta s puno jastuka, koji budućoj majci pruža udoban boravak, rađaonice su opremljene udobnim naslonjačima i trosjedima kako bi se i budući očevi ili rodiljina pratnja ugodnije osjećali.

  • +2
Meghan Markle i maleni Archie Izvor: Profimedia / Autor: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Za ublažavanje porođajnih bolova rodiljama su na raspolaganju i vanjske terase, kao i hidromasažne kade za hidroterapiju.

Dvogodišnji sin princa Harryja i Meghan Markle rođen je u privatnoj bolnici Portland u središnjem Londonu. Njih dvoje to nikad nisu željeli potvrditi, ali taj se podatak navodi u Archiejevu rodnom listu.