4. srpnja

Bleed from Within nastupaju prije Amon Amarth na zagrebačkoj Šalati

04.04.2023 u 15:38

Bionic
Reading

ŠRC Šalata – Zagreb // Utorak, 4. srpnja 2023.

Škotski heavy metal band Bleed from Within nastupit će prije metal divova Amon Amarth na zagrebačkom stadionu Šalata u utorak 4. srpnja.

Bleed From Within su uz sjajne live nastupe i vjerne fanove zacementirali svoje mjesto u povijesti modernog metal žanra. Nezaustavljiva škotska mašina donosi eksplozivan nastup na Šalatu, a bit će ovo prilika čuti novi materijal i presjek gotovo dva desetljeća karijere. Nastali u Glasgowu 2005., dokazuju se kao jedan od najposebnijih bendova koji konstantno raste. Počevši kao metalcore eksplozija, u svoj rad su upleli brojne ekstremne žanrove, a debi album “Humanity” iz 2009. ih je stavio pod povećalo.

Izvor: Društvene mreže

Nasljednici 'Empire' je potvrdio da su na pravom putu, a 'Uprising' ih je svrstao na ljestvice UK rock albuma, Metal Hammer im je dodijelio Golden Gods nagradu za najbolji novi bend, a uz velike samostalne turneje otvarali su nastupe i za primjerice Megadeath. 2018. su objavili hvaljeni album 'Era' na kojem je trenutna postava - vokalist Scott Kennedy, bubnjar Ali Richardson, gitaristi Craig ‘Goonzi’ Gowans i Steven Jones te basist Davie Provan. Uslijed intenzivnog turiranja nastao je i 'Fracture' kojeg su objavili 2020. iako ga zbog situacije u svijetu nisu mogli promovirati live. Aktualni album 'Shrine' vodi bend u nove teritorije, a uz upletanje novih elemenata, ostaju vjerni svojim korijenima i metal zvuku kojeg će predstaviti na Šalati.

Izvor: Društvene mreže

Uvod je to u nastup švedskih metal divova, grupa Amon Amarth, trenutno jednog od najbrže rastućih bendova na globalnoj sceni. Sedam godina nakon posljednjeg koncerta u Zagrebu u Hrvatsku se vraćaju u sklopu svjetske turneje koja prati aktualni album 'The Great Heathen Army'. Bend je u međuvremenu nastupao samo u velikim Arenama i na stadionima uz ogromnu produkciju koju se naslanja na vikinške motive njihovih pjesama. Nakon zadnje zagrebačke svirke u rasprodanoj Tvornici kulture, po prvi put će napasti omiljeni gradski open-air koncertni prostor – stadion Šalata.

Izvor: Društvene mreže

Na svjetskoj glazbenoj sceni ne postoji nitko iznad njih – Amon Amarth su kraljevi vikinškog heavy metala. Osnovani u švedskoj Tumbi 1992., tijekom tri desetljeća stvarali su nasljeđe gromoglasnog, himničnog metala utemeljenog na mitovima vikinške povijesti, folklora i kulture.

Izvor: Društvene mreže

Od njihovog underground hit debija 'Once Sent From The Golden Hall' bend je postao poznat po svojim ratničkim himnama i eksplozivnim, teatralnim nastupima uživo koji na stadionskim koncertima hvataju dodatnu dimenziju. Albumima kao što su hvaljeni 'Twilight Of The Thunder God' i konceptualni 'Jomsviking' Šveđani su se pokazali kao kreatori novih standarda za heavy metal. Konačno ubirući plodove napornog rada, Amon Amarth se smatraju jednim od najvitalnijih i najmoćnijih live izvođača u svijetu metala. Od vodećih festivala diljem Europe do koncerata na Slayerovoj posljednjoj turneji po SAD-u 2019., odali su počast avanturističkom etosu svojih vikinških predaka noseći svoju glazbu po svijetu.

Izvor: Društvene mreže

Aktualan album 'The Great Heathen Army' i kolekcija devet novih pjesama po mnogima sažima biti ovog izuzetnog benda, dok su ga neki od glavnih nezavisnih medija proglasili njihovim najmračnijim i najbrutalnijim izdanjem dosad. Amon Amarth ga je dosad predstavljao na prvom djelu europske turneje na kojoj su nastupali s Machine Head te na sjeverno-američkoj seriji nastupa gdje su im gosti bili Carcass i Obituary. Ovdašnja publika imat će ga prilike osjetiti uživo 4. srpnja na njihovom najvećem koncertu u Hrvatskoj.

Early bird ulaznice su u prodaji po cijeni od 37 Eur, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 40 Eur. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.