U VJERI NAŠLA SPAS

Blanka Vlašić: 'Želja mi je vratiti se skakanju i uživati u vremenu koje mi je darovano'

14.12.2018 u 17:27

Bionic
Reading

Jedna od najvećih hrvatskih sportašica nedavno je postala i voditeljica u duhovnom talk showu 'Susreti uz riječi', koji vodi s fra Antom Vučkovićem. Blanka Vlašić želi svoje iskustvo podijeliti s mladima, ali i onima starijima približiti moć vjere. Uz to, mašta o povratku skakanja u vis

Već je mnogima poznato kako je Blanka Vlašić doživjela je tešku ozljedu 2012. godine zbog čega nije mogla nastupiti na Olimpijskim igrama, jedna od najuspješnijih hrvatskih atletičarki te je nakon toga pronašla spas u vjeri. Mnogo je toga proživjela te danas svoje iskustvo nesebično dijeli s drugima. Kaže da su je riječi katkad više povrijedile od udarca ili ozljede.

'Ja se sjećam svog prvog plača nad naslovnicom koja je bila izvučena iz konteksta i mislila sam da neću preživjeti sve te naslovnice koje me čekaju. Imala sam 15 godina. Kasnije su me riječi pogodile jer su do mene dolazili razni tračevi jer ljudi i pričaju o javnim osobama. Desi se da netko pogodi slabu točku, neko slabo mjesto koje ipak svi imamo. Ljudska riječ koliko zna podignuti, toliko zna i razoriti', rekla je Blanka u IN Magazinu Nove TV.

Danas živi vjeru. 'Ne postoji odvojeno, znači Blanka koja skače i Blanka koja je katolkinja, to su zapravo dvije iste stvari. Ja uvijek osjećam odgovornost, pogotovo prema najmanjima jer oni trebaju pozitivne uzore. Ja znam koliko sam god puta bila loš uzor prije, sad se, eto, trudim da budem dobar uzor', izjavila je.

Blanka je ispričala koja je njezina velika želja. Mašta o povratku skakanju u vis. 'Očekujem da će sljedeća godina donijeti nešto lijepo. Ali bit će uvijek kako Bog da, mislim kako Bog želi. Ja vama sad mogu prostrijeti listu planova i svojih želja, ali stvarno mi je želja da se vratim skakanju i da uživam u ovom vremenu koje mi je darovano', poručila je.

Blanka Vlašić Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL