OPROŠTAJ OD MAJE PETRIN

'Bila je snažna žena skrivena iza krhke vanjštine'

05.03.2014 u 15:34

  • +3

Maja Petrin

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic

Bionic
Reading

Danas je sve zatekla vijest o glumici Maji Petrin, preminuloj u 42. godini života. Kolege i prijatelji podijelili su s nama sjećanje na nju

'Maju sam upoznala dok smo snimale 'Villu Mariju'. Mjesece smo provele na setu zajedno. Sjećam je se kao krhke, prelijepe žene, zaraznog smijeha i strasti prema životu. Bila je nježna, no s dječjom, zaigranom, vragolastom iskrom u očima koja ju je činila neodoljivom. Cijelu noć i dan mislim na njezinu kćer i na sve koji su je voljeli. Izgubiti nekoga ovako rano neizreciva je tragedija. Moja sućut obitelji', izjavila je glumica i scenaristica Jelena Veljača.

Žalosna je i Majina kolegica Petra Dugandžić. 'Upoznala sam je u kafeu kazališta u kojem smo se obje na audiciji natjecale za istu ulogu. Nikad neću zaboraviti snažnu ženu skrivenu iza krhke i nježne vanjštine. U toj nimalo ugodnoj atmosferi spojile smo se bez ljubomore, kompeticije i sličnih, uobičajenih negativnih vibracija te zapričale kao da se znamo cijeli život. Iskrena, bez maski, topla, bistra i britka od tada mi je ostala u srcu. Sada je zamišljam slobodnu i sretnu te do ponovnog susreta ostajemo zajedno u duhu', izjavila je u tuzi Petra dok Jelena Perčin nije mogla sakriti nevjericu. 'Šokirana sam, ovo je strašna tragedija. Beskrajno mi je žao i suosjećam s njenom obitelji i prijateljima. Neka im Bog da snage u ovom teškom i mučnom trenutku', riječi su Jelene Perčin.

Mario Valentić je o svojoj kolegici kazao: 'Pamtit ću je kao profesionalku, vedru i nasmijanu kolegicu koja je uvijek bila raspoložena za smijeh na setu. Bila je lijepa, velikog srca.'

Vijest o Majinom iznenadnom odlasku šokirala je cjelokupnu domaću glumačku zajednicu, pa su mnogi slavni na Facebooku podijelili svoje pozdrave s preminulom glumicom.

'Ovakve tragične sudbine me svaki put iznova podsjete koliko trebamo cijeniti svaki trenutak našeg života… Počivala u miru...', napisala je tako Maja Lena Lopatny.

Vladimir Tintor, Majin kolega i prijatelj iz serije 'Zabranjena ljubav' preminuloj glumici je posvetio pismo na svojoj Facebook stranici.

'Draga Majo,Ne znam kako to reći. Ne mogu. Sjećaš li se kako smo pričali o ljubavima, prošlim i budućim. O hrani. Kako smo se svađali. I mirili obavezno. Kako smo se smijali životu, ljudima, nespretno napisanim scenama. Kako smo zbog istih stvari plakali.

Hvala ti što si bila tu. Moja prva kolegica u nepoznatom, velikom gradu. Hvala ti što si bila tako tanana, lijepa, osjećajna. Što smo bar taj jedan mali komadić ovog blesavog Svemira prošli skupa. Hvala ti. Volim te.
Ne mogu reći…'

Pogreb prerano preminule glumice biti će u petak, 7. 3. 2014. u 15 i 15, na Krematoriju groblja Mirogoj, a komemoracija će se održati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u subotu 8. 3. u 12 sati.