BRITKA I DIREKTNA

Bez dlake na jeziku: Tereza Kesovija oplela po estradi i djevojkama koje se podvrgavaju estetskim operacijama

16.04.2018 u 11:16

Bionic
Reading

Legendarna pjevačica i vječna diva naše glazbene scene uvijek bez zadrške govori o različitim temama. Ovog puta Tereza Kesovija oštro je progovorila o domaćoj sceni, estetskim zahvatima svojih mlađih kolegica i popularnom Joli

'I Mozart je pisao zabavne pjesme, ali nigdje nije bio na granici jeftinoće, kiča. Ovo danas, ovi pjesmuljci, to je katastrofa', izjavila je Tereza Kesovija na temu današnjih hitova koji vladaju top listama na televiziji RTL.

Osvrnula se i na tekstove pjesama naših pjevača. 'Sjećam se jedne pjesme: mrav nosi teret, mislim - kako mrav nosi teret ljubavi? A gdje ću? Mislim, ja nisam mrav! Nosi mi se bila boja? Ako ti se nosi bila boja - što moraš vikati da ti se nosi bila boja?', objasnila je Tereza. Šezdeset godina je na hrvatskoj estradi, no sve više strahuje za svoje nasljednike, kojih, priznala je - nema.

'Jedino kad bi me netko klonirao, kao što je Barbra Streisand napravila s psima. Ne, ne. Ne može se naći netko isti', poručila je pjevačka legenda.

Iako su scena i glazba njezin život, zdravlje joj je iznad svega. 'Moje zdravlje je kao zdravlje prosječnog čovjeka, što znači da mi je zdravlje - loše. Svi mi negdje pomalo glumatamo ako nismo mladi da to što nas malo bolucka nije ništa. Tako ja sebi ponavljam - nije mi ništa, a ima puno stvari koje nisu dobre. Ali savršeno se nosim s njima zato što im prkosim', rekla je.

Osvrnula se Tereza Kesovija i na trend pjevačica koje sve više vremena provode u ordinacijama estetske kirurgije.

'One mlade žele biti još mlađe, s čim se ne slažem jer kad si mlad, onda si lijep i nemaš što popravljati. Ako ideš mijenjati nosinu, mijenjaš cijelu fizionomiju. Valjda što je žensko lice ljepše prije dobije posao - može biti i gluplja, ali bar dobro izgleda', tvrdi.

  • +7
Tereza Kesovija Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić/PIXSELL

Ovih dana proslavlja trideset godina od objavljivanja vinila 'Live in l'Olympia' reizdanjem Croatia Recordsa. Tog davnog 18. travnja 1978. godine Tereza Kesovija svojim je glasom, energijom i posebice strašću osvojila publiku najvažnijeg pariškog hrama glazbe.