MATTEO CETINSKI:

Bare nije umjetna estradna priča, on je iskrena emocija

12.12.2016 u 09:04

Bionic
Reading

Matteo Cetinski izveo je u nedjelju navečer u predfinalnoj emisiji showa 'Tvoje lice zvuči poznato' veliki hit Majki, 'Teške boje', te je zbog pokreta, glasa, scenske izvedbe, nevjerojatne maske i fizičke sličnosti zaslužio pobjedu i osigurao si ulaz u finale. Za tportal je ispričao kako mu je bilo biti u Baretovoj koži i na što je najviše pazio na tom nastupu

'Volim taj osjećaj i tu energiju, to mi je savršeno leglo. Bilo je predobro i s tom jakom energijom izvodio sam 'Teške boje'. Imam velik respekt prema Baretu i on se ne može glumiti, on mora izaći iz tebe. Bare je iskrena emocija i život, a ne nekakva umjetna estradna priča. Pazio sam da ne napravim karikaturu. Ali na nastupu se u meni nešto otkopalo i jednostavno - izašlo. Bio je to poseban trenutak koji su osjetili svi u studiju. Bila je takva atmosfera te zvuk i vibra, kao da sam na koncertu. Uživo je sve zvučalo još bolje', rekao nam je još pod dojmom sinoćnjeg nastupa Matteo.

Upravo je njegova transformacija u rock pjevača po mnogima, među ostalim Reneu Bitorajcu i Goranu Navojcu, bila među najboljima u posljednje tri sezone.

'Mislila sam da nam je u emisiju došao originalni Bare jer smo imali duplog Halida, pa duplu Jasnu Zlokić... Međutim, sad kad si progovorio, vidim da si to stvarno ti', bila je ugodno iznenađena i Sandra Bagarić

Matteo je u duši roker. 'Iako je moj glazbeni put bio drukčiji, jer kad sam počinjao s 18 godina, nisam baš točno znao što hoću pa sam zato od toga i pobjegao. Odrastao sam na EKV-u, Lauferu, talijanskim Litfiba i takvoj vrsti glazbe. Ta mi je mjuza bliska. Često sam čisti crnjak. To zna onaj tko me poznaje. Ovo mi je zato bila ujedno najlakša transformacija u showu', kaže Matteo, uz Anu Maras, Lanu Jurčević i Damira Kedžu jedan od finalista showa.