solidarna pomoć

Apel radijskim postajama: Otvorite eter domaćim glazbenicima van estrade, koronavirus i njih je pogodio

27.03.2020 u 20:53

Bionic
Reading

Nezavisni magazin/portal pop kulture 'Ravno do dna' (RDD) prije par dana odaslao je apel hrvatskim radijskim i televizijskim postajama za otvaranjem etera domaćim glazbenicima koji se nalaze van 'estrade' jer u doba koronavirusa mnogi od njih ostali su bez svirki, a samim tim i bez prihoda, a rade iznimno kvalitetno, ali nisu dio nikakvih klanova na sceni

Da je ideja naišla na plodno tlo potvrđuje i više od deset tisuća lajkova na Facebook stranici RDD-a, ali i činjenica da su svoju potporu počele davati i radijske postaje. Sasvim očekivano među prvima potporu su dali oni od koji se to i očekivalo - internetski Radio 808, Radio Student. Prema riječima Zorana Stajčića, glavnog urednika RDD-a, potporu je najavio i pulski Radio Rojc, interes je iskazao i zadarski 057.

Kako bi pomogli glazbenim urednicima na više od 140 radijskih postaja, koliko ih postoji u Hrvatskoj, Stajčić i Ana Hotko složili su listu od 101 pjesme, odnosno recentnih singlova izvođača koje rijetko ili nikako možete čuti u domaćem eteru, a riječ je o iznimno talentiranim glazbenicima čiji je rad često bolje prepoznat u inozemstvu nego u Hrvatskoj. Tekst apela i 101 prijedlog možete pročitati klikom na link.