UOČI 83. ROĐENDANA

Anthony Hopkins sve je ganuo svojim priznanjem: 'Prije 45 godina doživio sam poziv za uzbunu'

30.12.2020 u 15:42

Bionic
Reading

Slavni oskarovac Anthony Hopkins ovih je dana obilježio 45. godišnjicu uspješne borbe sa svojom ovisnošću o alkoholu. Obrativši se javnosti putem društvenih mreža, zvijezda filma 'Kad jaganjci utihnu' otkrio je kako je napravio veliku životnu promjernu nakon što se gotovo 'napio do smrti'

'Prije 45 godina doživio sam poziv za uzbunu', svoje obraćanje putem videa započeo je 82- godišnji britanski glumac, dva dana prije svog 83. rođendana.

'Kretao sam se prema katastrofi, ispijajući alkohol do smrti. Ne propovijedam ali dobio sam poruku – malu misao koja mi je rekla: 'Želiš li živjeti ili umrijeti?'. Tada sam si rekao da želim živjeti i odjednom sam doživio olakšanje i moj život je od tada postao nevjerojatan', priznaje slavni glumac.

Od toga dana 1975. godine priznao je kako je imao trenutke slabosti te svim gledateljima svoga videa poručio je da ustraju u svom naumu da pobjede u borbi s ovisnošću.

'Danas je sutrašnjica zbog koje ste se jučer toliko brinuli. Mladi ljudi, ne predajte se. Samo se nastavite boriti. Budite hrabri i moćne snage će vam pomoći. Takvo razmišljanje me održalo na životu. Iako je ova godina bila teška i puna tuge i žaljenja za mnoge ljude, moramo ići naprijed', zaključio je svoje obraćanje javnosti.

  • +4
Sir Anthony Hopkins Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

O svojoj borbi s ovisnošću o alkoholu Hopkins je prošle godine progovorio u zajedničkom intervjuu s glumačkim kolegom Bradom Pittom. Dok su 1998. godine snimali film 'Upoznajte Joea Blacka', Hopkins se prisjetio kako je odbacio alkohol.

'Ponekad se osvrnem na taj svoj čin i pomislim kako je to bio veliki blagoslov, zato što je sve to bilo bolno. Napravio sam neke loše stvari u životu. Ali sve me to dovelo do razmišljanja: 'Bože, zar sam stvarno učinio to?'. Moj unutarnji glas mi je govorio: 'Gotovo je. Kreni dalje', prisjetio se Hopkins.