slavlje života

Ana Rucner: 'Vrlo je izazovno biti majka tinejdžera'

27.05.2017 u 19:38

Bionic
Reading

Nakon dva obljetnička koncerta u HNK Zagreb i Osijek, kojima je obilježila 15 godina svog umjetničkog djelovanja, Ana Rucner sprema se za još jedan veliki, u Dubrovniku. Zašto je taj koncert za nju posebno važan, kako se odlučila obraditi pjesmu iz filma 'Redovnice nastupaju' te o odnosu s Vladom Kalemberom, najpoznatija hrvatska čelistica ispričala je za tportal

Već šestu godinu ugostit će u amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu Dubrovčane i njihove goste na svom koncertu, 21. lipnja u 5 sati ujutro. Kakav je ugođaj i što sprema za ovu godinu?

'Ovo je zapravo već sedma godina mog autorskog festivala 'Ana u Gradu', a u okviru festivala održavam i koncert 'Pozdrav ljetu'. Jako mi je drago što je koncert na dubrovačkom Srđu već postao tradicionalan i svake godine dolazi sve više ljudi, Srđ je već postao pretijesan za sve koji bi željeli doživjeti novo glazbeno iskustvo. Ugođan je nevjerojatan, svirati dok sunce izlazi baš je nešto posebno. Osjeća se poseban mir, a iako puno nastupam, ovaj je koncert poseban i zbog ambijenta i cijele atmosfere, jer sudjelujemo u buđenju novog dana i dočekujemo ljeto potpuno drugačije od svih ostalih. Često mi se javljaju ljudi i pišu koliko su uživali, a meni je najveća nagrada vidjeti njihova sretna i nasmiješena lica', kaže Ana.

Ljeta su joj uglavnom radna, tako da odmori traju kratko, no veseli im se jer je ljeti, kaže, nekako sve lakše.

'Prije Dubrovnika odlazim u Monako na prestižno dobrotvorno događanje u organizaciji svjetski poznate humanitarne organizacije 'Monaco disease power', a kojem daje svoju potporu i princ Albert. Za koji dan izlazi i novi spot 'I will follow him', a nakon Dubrovnika snimam još jedan novi spot. Uz, naravno, mnogo nastupa kod nas i u inozemstvu', pohvalila se.

Spot za pjesmu 'I will follow him' obrada je iz filma 'Redovnice nastupaju'. Zanimljivo je da je pjesma posveta Isusu. Otkrila je kako je osjetila potrebu obraditi tu pjesmu i koliko joj vjera znači.

'Već dugo želim snimiti tu pjesmu, no nekako uvijek se stvari dogode u pravo vrijeme. Poželjela sam tu pjesmu zapravo otpjevati na svojim obljetničkim koncertima povodom 15 godina karijere, upoznala sjajne časne sestre milosrdnice iz samostana Sv. Vinka Paulskog iz Zagreba koje pjevaju u svom zboru i pristale su izvesti tu pjesmu sa mnom u HNK-u. Publika je bila oduševljena i sljedeća misao bila mi je snimiti tu pjesmu i tako je sačuvati u obliku spota i prikazivati na koncertima. Odabrali smo prekrasan ambijent lunskih maslinika i snimili jedinstvene kadrove pod maslinom starom 2000 godina. Vjernica sam, tako sam odgajana i kad mi je teško utjehu tražim u vjeri, tako da mi je tekst pjesme zapravo vrlo blizak', kaže.

Najljepše je kad u slobodne trenutke u svom zgusnutom rasporedu provodi sa sinom Darianom, tinejdžerom. Iako mnogi tvrde da s tinejdžerima nije lako, ona s tim nema problema.

Love of my life, my son ❤🙏 #rucner #kalember #moments #love #mother #son #family #funtime #happiness

A post shared by Ana Rucner (@anarucner) on

'Vrlo je izazovno biti majka tinejdžera. Puno učim od njega, imamo odličan odnos, puno razgovaramo i baš sam sretna. Jako mi je važno vrijeme koje s njim provodim i bliskost koju dijelimo', ističe.

Često objavljuje fotografije s nekadašnjim suprugom Vladom Kalemberom, gostuju jedan drugome na koncertima. Otkrila je postoji li neki recept dobrog odnosa nakon razvoda, kako odbaciti ego u tim situacijama i staviti dijete na prvo mjesto.

Mozgamo 🎬💡😎 @vladokalember #radnisastanak #rucnerkalember #ljubav #zagreb #croatia

A post shared by Ana Rucner (@anarucner) on

'Nema tajne, jednostavno se volimo, a Darian nas je od prvog trena zauvijek povezao. Svjesni smo važnosti Darianove sreće i činimo sve kako bi naše dijete odraslo u sretnu i zadovoljnu osobu koja ima podršku obaju roditelja. Vlado će, kao Darianov tata i moj doista dobar prijatelj, uvijek biti prisutan u našim životima. Često i poslovno surađujemo jer ga iznimno cijenim kao stručnjaka u svom poslu', poručuje lijepa čelistica.