LIJEPA VODITELJICA

Ana Radišić: 'Veliki sam emotivac i često ne skrivam sve što proživljavam'

24.06.2018 u 19:32

Bionic
Reading

Prošlo je već 10 godina otkako je nježna plavuša startala kao voditeljica na lokalnoj televiziji Kanal Ri. Posao ju je prije nekoliko godina odveo u Zagreb te je nakon novinarskog, uredničkog i voditeljskog angažmana na CMC televiziji prije nekoliko mjeseci prešla na RTL. Ondje vodi obnovljeno izdanje emisije 'Exkluziv' i uređuje 'Top.hr'. Ana Radišić za tportal je govorila o svojoj karijeri, roditeljskim savjetima, gafovima i trčanju

Ana Radišić odnedavno je vlasnica diplome Pravnog fakulteta, no od prava su joj ipak draže kamere, pred kojima se odlično snalazi od prvog dana. Želja za napretkom i izazovima poklopila se s pozivom RTL-a, koji je, kaže, došao u pravom trenutku, kad su joj se karte posložile. Jesu li joj karte posložene i u privatnom životu, to simpatična Riječanka ovog puta nije htjela otkriti.

Što je presudilo tome da se s CMC televizije odvažite otići na RTL? Što vam je uopće značio prelazak na nacionalnu televiziju i koliki vam je to izazov?

Presudila je želja za izazovom, želja za napretkom te rastom, a to se poklopilo s prilikom koju sam dobila. Prelazak mi je bio i zapravo još uvijek jest izazov!

Koliko dugo su trajale pripreme za prvi 'Exkluziv' s obzirom na to da ste nešto slično radili na CMC-u? Na koji način ste se pripremali i jeste li zadovoljni dosadašnjim emisijama?

Pripreme su nam trajale gotovo dva mjeseca. Uhodavanje, razmišljanje, stvaranje tema, snimanja... sada, nekoliko mjeseci od starta emisije, možemo reći da smo se polako uhodali. Ženski smo tim, jako puno raspravljamo te imamo želju da budemo još bolje!

Uređujete i emisiju 'Top.hr'. Znači li to da hrvatsku glazbenu scenu imate u malom prstu?

Zahvaljujući velikom iskustvu koje sam dobila u pet godina rada na CMC televiziji, gdje sam isključivo radila glazbu te pratila što se sve događa na glazbenoj sceni, usudila bih se reći da imam. Volim glazbu, obožavam je slušati i živim s njom 0-24, tako da mi je uređivanje glazbene emisije baš užitak!

Diploma je konačno u vašim rukama. Znam da vas zanima intelektualno vlasništvo, educirali ste se dodatno, stažirali u Zaprafu i Hrvatskoj diskografskoj udruzi. Planirate li se ikad u životu baviti pravom?

Svakako planiram. Možda ne u klasičnom smislu odvjetništva, no usko područje intelektualnog vlasništva i autorskih prava me poprilično zanima i svakako ne planiram odustati od toga.

  • +14
Ana Radišić Izvor: Promo fotografije / Autor: ZVONIMIR FERINA

Prošle godine ste nakon vođenja CMC festivala završili u bolnici. Što ste naučili iz tog iskustva? Jeste li usporili tempo?

Trudim se u svakom danu imati vrijeme za sebe, koliko god mogu, bez obzira na užurbani tempo. Pokušavam puno se više brinuti o zdravlju, osluškujem svoje tijelo, pokušavam imati svoj mir i svemu pristupati staloženije.

Djelujete kao osoba kojoj je teško skinuti osmijeh s lica. Kako to uspijevate?

Veliki sam emotivac i često ne skrivam sve što proživljavam! Kad sam sretna, onda srećom doslovce zračim, a mislim da je lijepo dijeliti ju. Što se osmijeha tiče, volim ga primiti i davati, a znam koliko meni znači kad ga dobijem i vodeći se time - nikakav mi nije problem onda nekome osmijehom uljepšati dan.

Što vas može razljutiti, rastužiti?

Nepravda, neljudskost, nemoć, izostanak suosjećanja.

Tko vam je dao najvažniji savjet?

Roditelji, i to ne jedan, već mnoštvo njih na kojima ću biti zahvalna do kraja života.

Znate li se uvijek zauzeti za sebe ili se kasno sjetite pravih riječi?

Što sam starija, učim se sve više i napredujem u tome.

Jeste li ikad poželjeli propasti u zemlju zbog nekog gafa u javnosti?

Vodim se poznatom uzrečicom da onaj tko radi, taj i griješi! Na sreću, nije se nikad dogodio neki veći gaf, ali ako su i bili neki sitni, uvijek sam se nekako izvukla i našalila na svoj račun.

Brine li vas ikada što drugi misle o vama?

Kada sam bila mlađa, brinula sam se, danas više ne. Danas me brine kako vidim sama sebe i kako me vidi onih nekoliko mojih najvažnijih, najbližih i najiskrenijih.

Što mislite o dvojbi ljubav ili karijera?

Mislim da ako je prava ljubav u pitanju, onda takve dvojbe nema niti bi je trebalo biti. Uz veliku podršku i razumijevanje te uzajamno poštovanje koje ide uz ljubav, mislim da se najljepši snovi upravo uz pomoć ljubavi i ostvaruju.

Strastvena ste trkačica. Iza vas je desetak polumaratona. Kad ćete na maraton?

S obzirom na tempo i obaveze, trenutno si ne mogu priuštiti duge dionice i pruge. One zahtijevaju mirniji život, veliku pažnju oko prehrane i organizaciju vremena. Trčim i dalje, ali manje dionice, od pet do deset kilometara, i treniram privatno s trenerom, a trenutno mi je ta kombinacija - savršena.