DOUG PITT

Ako ste se ikada pitali kako izgleda brat Brada Pitta, sada je prava prilika da to i otkrijete

10.02.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Iako su tek najvjerniji obožavatelji Brada Pitta upoznati s podatkom da holivudski glumac ima tri godine mlađeg brata, posljednjih se dana o njemu sve više piše, a evo što sada znamo o njemu

Tek je tri godine mlađi od svog slavnog brata, 58-godišnjeg Brada Pitta, i ne bavi se nikakvim 'zvjezdanim poslom'. Doug Pitt, punog imena Douglas Mitchell Pitt, bavi se poduzetništvom i nekretninama, a svoju je poslovnu karijeru započeo odmah nakon srednje škole, kada je osnovao vlastitu IT tvrtku ServiceWorld.

Istu je prodao 2013. godine, a već godinu kasnije osnovao je onu koja se bavi nekretninama - Pitt Development Group. Kada mu je posao krenuo dobro, ponovno je otkupio svoju staru IT tvrtku.

  • +7
Doug Pitt Izvor: Profimedia / Autor: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Da itekako dobro zna posao kojim se bavi, i da je u istom uspješan, govoriti i podatak da je tijekom godina zaradio nevjerojatnih 240 milijuna dolara, što je tek 60 milijuna manje od iznosa na kojeg se procjenjuje bogatstvo Brada Pitta.

A baš poput svog starijeg brata, s kojim je blizak, bavi se humanitarnim radom, pa je tako osnovao neprofitnu organizaciju Care to Learn koja pomaže siromašnoj djeci, a član je i odbora World Serve Internationala, tvrtke koja je osigurala čistu vodu milijunima Afrikanaca. 2010. proglašen je i ambasadorom dobre volje za Tanzaniju.

Za razliku od Brada Pitta,  u privatnom je životu već 30 godina vjeran samo jednoj ženi - svojoj supruzi Lisi s kojom je u braku dobio troje djece - Landona, Sydney i Reagana.

Iako se braća često ne viđaju, zbog poslovnih obaveza, redovito se čuju i jedno su drugome velika podrška.