ŽIVI DUGO I NAPREDUJ

UN odabrao osobu koja će dočekati vanzemaljce

27.09.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Ujedinjeni narodi odabrali su malezijskog astronomkinju i fizičarku Mazlan Othman kao osobu koja će ostvariti 'prvi kontakt' ako vanzemaljci ikad pošalju signal ili posjete Zemlju

Šefica slabo poznatog UN-ova Odjela za svemirske poslove (UNOOSA)Mazlan Othman sljedeći će tjedan na konferenciji u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji detaljnije objasniti svoju ulogu u mogućem 'prvom kontaktu' s vanzemaljcima. Delegati UN-a imat će priliku čuti o nedavnim otkrićima mnogih novih planeta koja povećavaju mogućnost kontakta s vanzemaljskim životom što je i potaknulo UN da se počne pripremati za takav događaj.

'Potraga za vanzemaljskim signalima u kojoj sudjeluje nekoliko organizacija nikad nije prestala te ispunjava nadom sve one koji priželjkuju da ih jednog dana otkrijemo. Kad i ako se nešto takvo dogodi, moramo imati unaprijed dogovoreni odgovor koji će izbjeći bilo kakva osjetljiva pitanja koja takav kontakt može izazvati. UN se čini kao savršeno oruđe za takav pothvat', rekla je Mazlan Othman.

Stručnjak za svemirski zakon pri Britanskoj svemirskoj agenciji Richard Crowther, koji predvodi britansku delegaciju pri UN-u za takve slučajeve, smatra da je doktorica Othman savršena osoba za 'prvi kontakt', no ne vjeruje da će se vanzemaljci pojaviti osobno, već da će Zemljani primiti signale iz svemira.