tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
+16
Zadar
+15
Split
+17
Dubrovnik
+16

PREDSJEDNIK HAZU

U svijetu šoubiza HAZU ne može biti zanimljiva, ali se trudimo

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti po prvi je put u suradnji s novima vlastima ove godine dobila priliku da bude predvodnik u izradi strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, rekao je danas na redovnom predstavljanju šestomjesečnog rada HAZU njezin predsjednik Zvonko Kusić

Datum objave:
18.7.2012 13:46

Zadnja izmjena:
18.7.2012 14:35

Vezane teme

'Akademija je danas potpuno otvorena, okrenuta budućnosti i bavi se važnim pitanjima iz naše kulture, povijesti i umjetnosti. S jedne strane njezina je misija čuvanje hrvatskog identiteta i predstavljanje države i nacije, a s druge ona je upućena na rješavanje aktualnih društvenih pitanja. Njezina je osnovna zadaća da pruži društvu stavove, rješenja, smjernice utemeljene na znanstvenim stručnim i etičkim principima', rekao je Kusić.

Akademija kao institucija pozvana je da daje odgovore, ali i da bude korektiv društvenih zbivanja. Koliko smo u tome uspjeli, kazao je, na društvu je da prosudi. No Akademija mora biti stabilna institucija koja će biti oslonac društva, nepristrana i nezavisna.

'Svjesni smo ovog vremena koje je više okrenuto estradi i spektaklu tako da Akademija ne može biti naročito zanimljiva široj javnosti, međutim, mi nastojimo djelovati na društvo, a vi procijenite u kojoj mjeri uspijevamo', rekao je čelnik HAZU apelirajući na predstavnike medija da prate njezin rad iako je ponekad ta tema dosadna.

Kusić je istaknuo da se HAZU nastoji još više otvoriti prema mladima i djelovati kao nadahnuće ne samo studentima već i gimnazijalcima.

Predstavljajući cijelo mnoštvo različitih kulturnih, znanstvenih, umjetničkih i političkih događaja u kojima je sudjelovala Akademija ili akademici, Kusić je spomenuo i konstituiranje novog Sabora. 'Ne znam zašto mi uvijek dodijele mjesto između kardinala Bozanića i državnog odvjetnika Bajića', našalio se predsjednik HAZU, pitajući se je li to možda neka poruka.


197318,192976,184795,177299

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr