tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+13
Pula
+17
Rijeka
+14
Zadar
+17
Split
+15
Dubrovnik
+13

UPOZORENJE:

Poslijepodne stiže jaka oluja!

Pogoršanje vremena koje stiže sa sjeverozapada prešlo je Alpe i ušlo u Sloveniju, odakle će se poslijepodne i navečer proširiti i na sjeverozapadne dijelove Hrvatske, upozoravaju prognostičari

Datum objave:
12.5.2012 13:14

Zadnja izmjena:
12.5.2012 13:53

Vezane teme

Jak sjeverni vjetar najprije će zahvatiti Međimurje i Podravinu, potom Hrvatsko zagorje i Prigorje, a iza 17 h mogao bi stići i do Zagreba.

Mjestimice se očekuje jače naoblačenje s grmljavinskim pljuskovima koji ponegdje mogu biti obilni i praćeni tučom. Najveća vjerojatnost za ovakav razvoj vremena je u Međimurju, Zagorju i općenito uz granicu sa Slovenijom, a u večernjim satima i u drugim dijelovima središnje Hrvatske te ponegdje u Gorskom kotaru.

Iz sjeverozapadne Hrvatske već se sada mogu vidjeti grmljavinski oblaci na granici Slovenije i Austrije. To su velike bijele grude tzv. kumulonimbusi koji izgledom podsjećaju na cvjetaču, a sa sobom nose veliko nevrijeme.

Uz jak i olujni sjeverni vjetar osjetno će zahladjeti pa će temperatura u večernjim satima u središnjim predjelima pasti za 15 do 20 stupnjeva. Takav razvoj situacije vjerojatno će osujetiti mnoga zbivanja na otvorenom i prekinuti brojne izlete.

Tijekom noći lokalno nevrijeme moguće je i u Slavoniji te ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će kasno večeras zapuhati olujna, podno Velebita i orkanska bura, uz vjerojatna ograničenja u prometu.

Sutra bi jačih grmljavinskih nestabilnosti moglo biti i u Dalmaciji, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.

 

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.

 

191543,175381,186541,185747

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr