TOMISLAV BAČIĆ

Osječanin među 100 najboljih svjetskih znanstvenika

30.04.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Dr. sc. Tomislav Bačić iz Osijeka dobio je veliko priznanje za svoj rad: Međunarodni biografski centar (IBC) u Cambridgeu u Engleskoj uvrstio ga je među stotinu najboljih svjetskih znanstvenika u 2012.

Bačić je umirovljeni profesor Sveučilišta Josipa J. Strossmayera, a priznanje je dobio zahvaljujući velikoj citiranosti te brojnim potražnicama za njegovim znanstveno stručnim radovima.

'Većina stručnih radova odnosi se na anatomiju listova hrastova i iglica jela i smreke, počev od doktorata 1981. s istraživanjem hrastova na području donjeg Posavlja. Iako dva puta biran za redovitog profesora i time u trajnom zvanju, prinudno sam umirovljen 2003. godine na Pedagoškom fakultetu na prijedlog tadašnjeg Zavoda za biologiju jer sam navršio 65 godina života, nisam prestao surađivati sa znanstvenicima', izjavio je Bačić Glasu Slavonije.

Tomislav Bačić je rođen u Osijeku 1938. godine; od 1996. je član Akademije znanosti u New Yorku, a u 30-godišnjoj karijeri objavio je više od 50 znanstvenih radova.