REAKCIJA IZ BRODA

Duspara nije imao ništa s raspodjelom sredstava

05.04.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Nakon što je na našem portalu objavljen tekst o tome da su gradonačelnik Slavonskog Broda i povjerenstvo za projekte udruzi koja liječi molitvama, odnosno hagioterapijom dodijelili znatno više novca nego udruzi za liječenje leukemije, u našu je redakciju stigao demanti prema kojem brodski čelnik Mirko Duspara nije imao ništa s raspodjelom gradskih sredstava

Reakciju vam prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

U Vašem tekstu objavljenom na tportalu izravno prozivate gradonačelnika grada Slavonskog Broda Mirka Dusparu, dr. med., za određivanje visine sredstava u programima udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi za 2012. godinu. Ovim putem reagiramo na Vaše konstatacije budući da Gradonačelnik nijednom svojom odlukom ili aktivnošću nije sudjelovao u rasporedu sredstava.

Već dugi niz godina, ustaljena je praksa kojom imenovano povjerenstvo, sastavljeno od članova Udruga s područja zdravstva i socijalne skrbi te predstavnika Grada, vrši analizu pristiglih projekata i sukladno tome raspoređuje sredstava. Rezultati njihove analize te iznosi dodijeljenih sredstava za programe javno se objavljuju na našim stranicama. Za svaki komentar istih trebali ste se obratiti članovima povjerenstva koji bi Vam mogli dati obrazloženja o pojedinim projektima i programima. Nažalost, u svojem članku iskoristili ste prikazane rezultate i tendenciozno ih komentirali bez upita nadležnima o načinu i razlozima donesenih odluka.

Također napominjemo da Mirko Duspara, dr.med., nije član HSP-a te je i ta Vaša konstatacija netočna.

Molimo Vas da uz objavljeni tekst izvršite i objavu ovog reagiranja.

S poštovanjem,

Pročelnik upravnog odjela
za lokalnu samoupravu:
Davor Rogić