tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+9
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+13
Dubrovnik
+11

ZA UČENIKE OD 13 DO 18

Googleovo znanstveno natjecanje nudi lude nagrade!

Internetski div Google ovih je dana podsjetio sve zainteresirane ljubitelje znanosti da i ove godine organizira festival na koji se mogu prijaviti mladi genijalci u dobi od 13 do 18 godina

Datum objave:
30.3.2012 14:05

Zadnja izmjena:
30.3.2012 16:26

Google Science Fair je online natjecanje za koje vam treba samo dobra ideja. Nije neophodno da budete najbolji učenik u razredu ili školi! Dovoljno je da smislite zanimljiv projekt i jedna od primamljivih nagrada može biti vaša.

Ove godine glavna nagrada bit će vrijedna stipendija i putovanje na otočje Galapagos s ekspedicijom National Geographica.

Osim toga, časopis Scientific American sponzorira posebnu nagradu Science in Action za radove koji će se baviti društvenim, etičkim, zdravstvenim i pitanjima okoliša, a koji bi na praktičan način mogli pridonijeti kvaliteti života ljudi.

U prvom krugu izabrat će se 90 regionalnih finalista koji će dobiti Google Chromebook. Među njima će se odabrati 15 finalista koji će putovati u Mountain View u Kaliforniji kako bi se natjecali za pobjedu u jednoj od tri kategorije podijeljene prema dobnim skupinama: od 13 do 14 godina, od 15 do 16 i od 17 do 18 godina.

174360,139234,171413,141947

Jedan od trojice pobjednika dobit će Veliku nagradu – njemu i jednom od njegovih roditelja Google će platiti 10-dnevno putovanje na Galapagos u Darwinov laboratorij. U aranžman su uključena brojna zanimljiva iskustva, od vožnje kajakom uvalama u kojima se izležavaju morski lavovi, do ronjenja među neobičnim ribama mola mola. Putovanje se može iskoristiti u godini dana. Osim toga, Velika nagrada podrazumijeva i stipendiju od 50.000 dolara za troškove budućeg obrazovanja. Ako je osvoji tim, vrijednost će se podijeliti među članovima.

Osim Velike nagrade, pobjednici će moći odabrati i druge nagrade nekog od sponzora, među kojima je i LEGO, a škola koju pohađaju dobit će besplatan jednogodišnji digitalni pristup časopisu Scientific American. Privlačne nagrade i stipendije dobit će i ostali finalisti!

O svim ostalim nagradama, prijavljivanju projekta i uvjetima natjecanja saznajte na ovom linku. Požurite, rok za prijavu istječe kroz dva dana!

 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr