Znanost OPASAN POSAO

Stručnjaka za velike mačke napao i izgrizao tigar

  • Autor: NJD
  • 30.3.2012 11:07:48
  • 30.3.2012 10:10:05

Južnoafrički snimatelj i stručnjak za velike mačke u četvrtak je završio na intenzivnoj skrbi u bolnici nakon što ga je u rezervatu u kojem je uzgajao azijske tigrove napala jedna od opasnih životinja

Tijekom snimanja filma na farmi Tiger Canyons, koju je utemeljio radi stvaranja prve slobodne populacije tigrova izvan Azije, velika je mačka Johnu Vartyju slomila rebra i zadala više dubokih ozljeda.

'Sretni smo što možemo objaviti da se John Varty oporavlja nakon napada koji se jučer dogodio u Tiger Canyonsu. Nalazi liječnika su pozitivni, međutim očekujemo da će John ostati još tri dana na intenzivnom odjelu radi ublažavanja bolova', stoji u priopćenju objavljenom na web stranici rezervata.

Južnoafrička Republika nije prirodno stanište tigrova. U njoj žive lavovi, leopardi i gepardi, međutim Varty je uspostavio eksperimentalni rezervat nedaleko od gradića Philippolisa s idejom da uzgojene tigrove vrati u Aziju da bi povećao populaciju koja posljednjih godina bilježi zabrinjavajući pad.

180636,172805,109964,135348

Varty je utemeljio luksuzni rezervat Londolozi Game Reserve u susjedstvu slavnog nacionalnog parka Kruger.

Snimio je nekoliko dokumentaraca te napisao scenarij, producirao i zajedno s Brooke Shields i Martinom Sheenom glumio u filmu 'Running Wild' iz 1992.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još