Znanost SONY WORLD PHOTOGRAPHY

Pogledajte hrvatske fotke na najvećem natjecanju

Trojica hrvatskih fotografa našla su se na popisu kandidata za nagradu jednog od najpoznatijih svjetskih fotografskih natjecanja na svijetu, Sony World Photography Awards

Prema jučer objavljenom izvješću, za ovogodišnje natjecanje prijavljeno je čak 112.000 fotografija iz 171 zemlje. U profesionalnoj kategoriji dokumentarne fotografije dominiraju snimke koje bilježe turbulentna zbivanja u 2011. od rata u Libiji, preko prosvjeda u Grčkoj, do nuklearne havarije u Japanu.

Kategorija umjetničke i komercijalne fotografije uglavnom predstavlja prizore iz svakodnevnog života od farme ovaca na Islandu, preko žetve u Kini, do vjerskog hodočašća u Poljskoj.

Suci ističu da je ovogodišnja konkurencija vrlo jaka. Čelnik sudačke komisije W. M. Hunt kaže da kao sudac osjeća žudnju da vidi velike, svježe i cjelovite radove. Kreativna direktorica World Photography Organisationa Astrid Merget kaže da je vrlo zadovoljna ovogodišnjom kolekcijom: 'U profesionalnoj kategoriji radovi su prekrasno predstavljeni i originalni, dok su u otvorenoj kategoriji vrlo raznovrsni i pokazuju veliku vještinu amaterskog tržišta. Natjecanje u kategoriji mladih također nas je oduševilo jer smo otkrili neke nove talente koji se rađaju.'

Svečanost dodjele nagrada Sony World Photography Awards i gala večera održat će se 26. travnja u hotelu Hilton u Londonu, a pobjedničke fotografije bit će izložene od 27. travnja u Somerset Houseu.

Među kandidatima za nagradu ove su se godine našla trojica naših fotografa: združeni dvojac Romano Decker i Dejan Kutić u kategoriji mode te Petar Sabol u panoramskoj fotografiji. Njihove radove, kao i hrvatske kandidate iz prethodnih godina, pogledajte u fotogaleriji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još