PO NOVE MEDALJE

Kemičari uz pomoć tportala idu na Olimpijadu!

19.01.2012 u 15:17

Bionic
Reading

'Evo napokon pozitivnih rezultata djelovanja medija - PharmaS je javila da će sponzorirati Olimpijadu mladih hrvatskih kemičara sa 10.000 kuna, a kaže da je informacije o financijskim problemima organizacije vidjela na tportalu', javila nam je danas profesorica dr. Branka Zorc, dugogodišnja voditeljica naših natjecateljskih timova učenika

O uspjesima, ali i problemima naših mladih kemičara prošle smo godine pisali u dva navrata – prvi put u srpnju kada su na Olimpijadi u Ankari osvojili dvije medalje, zlatnu i brončanu, te jednu pohvalu. Tom prigodom hrvatski je tim u domovini dočekan medijskom i političkom šutnjom.

Drugi put našoj se redakciji u studenom za pomoć obratila dr. sc. Branka Zorc, kao suorganizatorica sudjelovanja naše ekipe. Požalila nam se da naši učenici ne znaju kako da prikupe sredstva za putovanje u Washington u kojem će se od 21. do 30. srpnja 2012. održati sljedeća Olimpijada.

Rekla je da dio troškova financira Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa, a da su za preostale rupe u proračunu prisiljeni sami tražiti sponzore.

Nakon što su priča i žiro račun objavljeni na tportalu, Branka Zorc je poslala pisma potencijalnim sponzorima.

'Vaš portal vidjela je i dijaspora pa je naš problem objavljen na radio Melbournu, uoči Božića. Međutim, do sada nam odande nije stigao niti jedan dolar. Osim pozamašne pomoći tvrtke PharmaS dobili smo i dvije privatne donacije od 100 i 300 kuna, od sasvim nepoznatih ljudi. Sve ostalo darovali su moji bivši studenti. Lijep pozdrav i mislite na nas i dalje. Medijska podrška nam uistinu treba', poručila je Branka Zorc.