TOP LISTA GLUPOSTI

'Visoke pete dovode do orgazma!'

28.12.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Cjepivo protiv raka grlića maternice izaziva retardaciju, more je slano zbog sperme kitova, najbolji lijek za grlobolju je pražnjenje debelog crijeva, a nošenje visokih peta je preduvjet za orgazam kod žena, najbesmislenije su izjave slavnih osoba u ovoj godini po izboru udruge Sense about Science (SAS)

Autori tih izjava su zvijezda reality programa Nicole Polizzi, republikanska predsjednička kandidatkinja Michelle Bachmann, američka pjevačica Suzi Quatro i francuski dizajner cipela Christian Louboutin

'Stajališta poznatih o znanosti i zdravlju imaju velik odjek, pa je teško poništiti njihove učinke kada su već izgovorena', kaže Tracey Brown prvi čovjek SAS-a, udruge koja izjave poznatih demantira komentarima stručnjaka.

'Često sam imala upaljeno grlo, a onda mi je jedna od sestara kazala da sve bolesti počinju u debelom crijevu. Nakon toga, počela sam svaki dan uzimati sredstva za čišćenje crijeva s voćnim sokom i nastupila je ogromna promjena', kazala je Quatro dnevnim novinama Daily Mail.

'Grlo nije upaljeno zbog debelog crijeva, nego zbog virusa koji ulaze preko usta i nosa, pa sredstva za čišćenje debelog crijeva ne pridonose zdravlju grla', objasnila je za SAS liječnica Melita Gordon.

Iako je borba protiv besmislenih izjava počela iz zabave, SAS objašnjava da ustrajava na tome kako takve gluposti ne bi postale opće prihvaćene istine.

Nicole Polizzi je ostala zapamćena po izjavi da ne voli plaže zbog morskih pasa i spreme kitova zbog kojih je more - slano, a Christian Louboutin po svojim tvrdnjama da je položaj ženskog stopala u visokoj peti put do orgazma.

Stručnjaci strahuju da je Michelle Bachmann svojim izjavama u jednom televizijskom nastupu da je kći jedne žene s Floride postala mentalno zaostala nakon cijepljenja protiv HPV-a, virusa koji uzrokuje rak grlića maternice, nanijela dugoročnu štetu programu prevencije te bolesti.