tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+11

'TO SU DEZINFORMACIJE'

Sveučilište ne traži preimenovanje Trga maršala Tita

Sveučilište u Zagrebu i njegovi čelnici nisu ni na koji način uključeni u inicijativu kojom su Hrvatski helsinški odbor i udruga Krug za trg od Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Skupštine Grada Zagreba tražili preimenovanje Trga maršala Tita u Sveučilišni trg, objavio je danas Rektorat reagirajući na napise u medijima

Datum objave:
22.12.2011 14:46

Zadnja izmjena:
22.12.2011 15:21

'Potaknuti pogrešnim informacijama koje su u posljednja dva tjedna objavljivane u različitim medijima, u svrhu istinitog i objektivnog informiranja javnosti, Uprava Sveučilišta u Zagrebu demantira podatak da je Sveučilište u Zagrebu dalo potporu inicijativi za preimenovanje Trga maršala Tita u Zagrebu. Sveučilište u Zagrebu i njegovi čelnici nisu ni na koji način uključeni u inicijativu kojom su Hrvatski helsinški odbor i udruga Krug za trg od Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Skupštine Grada Zagreba tražili preimenovanje Trga maršala Tita u Sveučilišni trg', stoji u priopćenju Sveučilišta koje je stiglo u našu redakciju.

'Objavljenim pogrešnim informacijama, za koje i dalje ostaje nejasno tko ih je i s kojom svrhom plasirao u medije, javnosti je neposredno predočen neistinit podatak te je stvoren pogrešan dojam da se Sveučilište u Zagrebu kao institucija uključilo u ovu inicijativu', zaključuje priopćenje.

Podsjetimo, Hrvatski helsinški odbor (HHO) pozvao je u listopadu Skupštinu Grada Zagreba da promijeni sadašnji naziv Trga maršala Tita u Sveučilišni trg sukladno činjenici da je to bio izvorni naziv trga, da se tamo nalazi sjedište rektorata Sveučilišta u Zagrebu te da je Zagreb jedan od rijetkih sveučilišnih europskih gradova koji nema takav trg. U svojoj rezoluciji HHO je istaknuo da je 'dominantno povijesno iskustvo zapadne Europe nacizam, dočim su srednje i istočnoeuropske zemlje doživjele i komunizam i nacizam, pa je nužno promicati razumijevanje prema dvostrukom naslijeđu diktature, što je opteretilo ove zemlje'.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr