tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+11

POGLED SA SLJEMENA

Space.com objavio fotku pomrčine Mjeseca nad Zagrebom

Internetska stranica Space.com koja uglavnom prenosi vijesti NASA-e i drugih svemirskih i astronomskih agencija i institucija danas je objavila galeriju fotografija pomrčine Mjeseca među kojima se našla i jedna snimljena s Medvednice

Datum objave:
16.6.2011 12:05

Zadnja izmjena:
16.6.2011 15:26

'Hrvatski grad Zagreb sjaji pod crvenim Mjesecom tijekom potpune lunarne pomrčine. Fotografiju je s planine Sljeme (misli se na Medvednicu) u Hrvatskoj snimio promatrač neba Phillip Bailey', piše u popratnom tekstu pod fotografijom. Očito je riječ o turistu kojem su Zagrepčani objasnili da je na Sljemenu, premda se čini da je fotografija snimljena s padina Medvednice u njegovu podnožju.

Zagreb se tako našao na šestom mjestu u ekskluzivnom društvu 17 fotografija pomrčina Mjeseca koje su snimljene iz dijelova svijeta u kojima je pojava bila vidljiva, primjerice iz Johannesburga, s Filipina, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubaija i iz Indonezije. Štoviše, može se slobodno reći da je zagrebačka razglednica jedna od ponajboljih u navedenoj galeriji (kliknite gornju sliku za uvećanje).

 

Stranicu Space.com vodi udruga National Space Society čiji je predsjednik George Whitesides, ujedno i jedan od čelnika tvrtke Virgin Galactics, 2007. godine boravio u Hrvatskoj na konferenciji 'Ljudski boravak u Svemiru'.


Cijelu fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link pa procijenite sami.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr