ŽIVOTNA PRILIKA

Postavite i vi pitanje slavnom fizičaru Hawkingu

10.05.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Slavni britanski fizičar Stephen Hawking 16. svibnja će održati predavanje na Googleovoj trodnevnoj konferenciji Zeitgeist koja ovaj vikend počinje u Londonu

Teoretičar crnih rupa i kvantne gravitacije, autor brojnih bestselera poput 'Svemira u orahovoj ljusci' ili 'Velikog plana', ovom je prigodom pristao odgovoriti na neka pitanja novinara Guardiana, međutim časopis ističe kako je kreiranje nekoliko njih odlučio prepustiti svojim čitateljima.

Dakle, ako imate neko zanimljivo pitanje koje ste odavno žarko željeli uputiti poznatom znanstveniku, ovo je prava prilika za to.

Guardian je Hawkingu obećao poslati popis do kraja dana, stoga požurite! Od svih pristiglih pitanja urednici će izabrati dva najzanimljivija.

Genijalni će kozmolog na Google Zeitgeistu (zeitgeist - duh vremena) održati govor na temu 'Zašto smo ovdje'.

U kratkoj prezentaciji predavanja objasnio je kako 'M-teorija predviđa da brojne različite vrste svemira mogu nastati ni iz čega. U njima će se nalaziti različite elementarne čestice pa ih nije moguće zamisliti, međutim ono što se može predvidjeti su fluktuacije koje će dovesti do stvaranja galaksija, zvijezda i u konačnici nas samih'.