PREDUVJETI SU TU

Ulazi li Hrvatska uskoro u CERN?

04.05.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Na skorašnjim susretima s direktoricom međunarodnih odnosa CERN-a Felicitas Pauss, koja sljedeći tjedan dolazi u Zagreb, govorit će se o važnosti ulaska Hrvatske u Europsku organizaciju za nuklearna istraživanja - CERN

Sljedeći tjedan će Zagreb posjetiti prof. dr. sc. Felicitas Pauss, direktorica međunarodnih odnosa CERN-a, koja će održati niz radnih sastanaka s čelnim ljudima za međunarodnu suradnju iz Ureda predsjednika RH, zatim s potpredsjednikom Vlade za investicije Domagojem Ivanom Miloševićem, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Radovanom Fuchsom i direktorom Uprave za znanost Hrvojem Meštrićem, javljaju iz Instituta Ruđer Bošković.

Tijekom posjeta, u okviru izvanredne sjednice na tu temu, članovima saborskog Odbora za znanost i visoko obrazovanje bit će predstavljena važnost ulaska Hrvatske u CERN.

Sastancima će uz prof. Pauss prisustvovati članovi inicijative za učlanjenje Hrvatske u CERN, među kojima su Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Pavić, rektor Sveučilišta u Splitu, Amir Hamzić, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković i mnogi drugi. U okviru posjeta održat će se radni sastanak u Hrvatskoj udruzi poslodavaca i na Sveučilištu u Zagrebu.

'Učlanjenjem u CERN značajno bi se podigla kvaliteta obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj, a hrvatske tvrtke bi prvi put dobile mogućnost ravnopravnog sudjelovanja u razvoju visokih tehnologija i natječajima za dobivanje poslova u CERN-u', tvrde u IRB-u.