Znanost ZNANSTVENI SKUP U CAVTATU

Sedmi svjetski CBMTS Industry kongres

  • Autor: Nela Simić
  • 15.4.2011 18:22:52
  • 15.4.2011 17:02:14

U Cavtatu je održan 7. svjetski kongres o CBRN-u, kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj prijetnji i terorizmu. U hotelu Croatia tijekom sedam dana održane su 74 stručne radionice na kojima je prisustvovalo oko 160 uglednih svjetskih znanstvenika, biologa, kemičara te predstavnika brojnih domaćih i inozemnih organizacija i institucija iz 40 zemalja diljem svijeta

Kongres je organizirao Međunarodni organizacijski odbor u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, OPCW-om, Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija RH, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, Državnim zavodom za radiološku i nuklearnu sigurnost i ASA Ltd., a tehnički su organizatori bili časopis Zaštita tvrtke Tectus i tvrtka Perfect Meetings.

Dosad je održano 17 skupova iz serije CBMTS Industry, znanstvenih skupova koji se bave problematikom oružja za masovno uništenje, a svake se dvije godine kao domaćini skupa izmjenjuju Hrvatska i Švicarska.

Sudionici kongresa bili su i visoki predstavnici UN-a, Europske komisije i američkog FBI-ja, kao i znanstvenik iz Japana koji je na Kongresu predstavio najnovije izvješće o nuklearnoj katastrofi u nuklearnoj elektrani Fukushima.

Predsjednik Organizacijskog odbora prof. Zvonko Orehovec i predsjednik Znanstvenog odbora dr. Slavko Bokan ističu da je Kongres uspio u svakom smislu.

To je bio dosad najuspješniji skup s obzirom na visoku znanstvenu razinu, aktualnost tema te kvalitetu predavanja i predavača.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još