Tehnologija HR WEB TJEDNA

Centrala hrvatskih medija

Novi projekt na hrvatskom webu prenosi vijesti s domaćih medija, no s jednom bitnom razlikom: stranicu aktivno uređuje živi urednik

Centrala.hr je odlično dizajniran, pregledni portal s nekoliko opcija za personalizaciju. Primjerice, svaki je tekst moguće spremiti u vlastitu listu ili poslati prijatelju, a velik značaj na stranici se pridaje i tzv. glasu naroda, anketama koje popunjavaju sami posjetitelji.

Svi linkovi na Centrali vode na neki drugi izvor, no ono što stvarno izdvaja stranicu među gomilom sličnih je činjenica da nije riječ o još jednom RSS agregatoru. Dakle, urednik stranice aktivno bira tekstove i oprema ih naslovom te kratkim opisom. Drugim riječima, vijesti na Centrali trebale bi biti znatno bolje organizirane, s onim najvažnijima (a ne samo najnovijima, pogotovo imajući u vidu da RSS često zna biti dosta spor) na vrhu.

Autori stranice u budućnosti namjeravaju dodati još opcija za personalizaciju te neke zanimljive novitete kao što su, primjerice, linkovi na internetsku televiziju.

www.centrala.hr
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još