Tehnologija ČIŠĆENJE BEZ MUKE

Cipele koje usisavaju prašinu

  • Autor: G. M.
  • 30.11.2010 16:37:29
  • 30.11.2010 13:22:27

Indonezijski dizajner Adika Titut Triyugo je osmislio cipele koje sakupljaju prašinu tijekom šetnje. Pretvori li se njegova ideja u komercijalni proizvod, čišćenje će nam u budućnosti biti u svakom slučaju drugačije no prije

Adika Titut Triyugo je mislio na ljude koji vole raditi više stvari istovremeno ili jednostavno mrze usisavati. Obuvanjem ovih cipela čistit će pod i sakupljati prašinu s njega jednostavnim hodanjem, pri tome mogu obavljati i neke druge stvari. Cipele nazvane Foki imaju po dva rotacijska dodatka za čišćenje na potplatu. Sustav radi na struju tj. na punjive baterije i kada je isključen korisnik može hodati kamo poželi u njima.

Dizajner kaže da se cipele mogu nositi u svakoj prilici, no nama se čini da se uklapaju jedino u neki roman Isaca Asimova ili zabavu s japanskim robotima. Cipele su opremljene LED zaslonima na kojima se može vidjeti stanje baterije te količina sakupljene prašine. Trenutno se radi samo o konceptu, no tako je svoj život započeo i robot-usisivač Roomba, koji je danas sasvim normalna pojava u mnogim kućanstvima.

www.coroflot.com/crazydylus
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još