Tehnologija ZATVOR I MILIJUNI DOLARA

Potvrđene kazne vlasnicima The Pirate Baya

  • Autor: B. R.
  • 26.11.2010 17:53:57
  • 26.11.2010 15:03:50

Švedski žalbeni sud proglasio je krivima Petera Sundea, Fredrika Neija i Carla Lundströma. Određena im je novčana kazna u iznosu od 6,5 milijuna dolara te zatvorske kazne u trajanju od četiri do 10 mjeseci

Sredinom travnja prošle godine četiri tvorca BitTorrent trackera i najvećeg servisa za razmjenu datoteka na svijetu, The Pirate Baya, proglašeni su krivima za 'pomaganje pri kršenju autorskih prava'.

Tijekom današnjeg dana sud je razmotrio žalbe tuženika te donio svoju konačnu odluku. Trojcu je potvrđena ranija sudska odluka o krivnji; zatvorske kazne su im smanjene, ali novčane kazne su povećane.

Peter Sunde dobio je osam mjeseci zatvora, Frederik Neji 10, a Carl Lundstrom četiri, a svaki od osuđenika mora podijeliti trošak novčane kazne u iznosu od 6,5 milijuna dolara. Originalno, pokretači Pirate Baya trebali su ići u zatvor po godinu dana, a kazna je bila 3,6 milijuna dolara.

Kazna četvrtom optuženiku, Gottfridu Svartholmu, nije određena s obzirom na to da je njegovo suđenje odgođeno zbog medicinskih problema.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još