Samsung

HD video u mobitelu

16.02.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Samsung je povodom GSM World kongresa najavio prvi mobitel koji može snimati HD videozapise i glazbeni mobitel s ekranom osjetljivim na dodir

Jedan od Samsungovih najnaprednijih modela i900 Omnia dobit će nasljednika. Budući da Omnia mobitel ima vrlo impresivne specifikacije, Samsung mu je zapravo mogao pojačati samo digitalnu kameru. Najveća novost je mogućnost snimanja videozapisa u HD razlučivosti. Samsung se odlučio na nižu HD rezoluciju 720p i tako je novi model dobio ime Omnia HD. Ukupna razlučivost digitalne kamere na Omniji HD je osam megapiksela.

Druga velika Samsungova najava jest multimedijalni mobitel M7600 Beat DJ. Neobičan dizajn u potpunosti odgovara uređaju kojemu je primarna namjena, pored telekomunikacije, reprodukcija glazbe. Samsung tu ništa nije prepustio slučaju pa M7600 ima pojačalo tvrtke Bang & Olufsen pomoću kojeg bi kvaliteta reprodukcije trebala biti vrlo visoka. Audio izlaz je standardni 3,5 mm, a upravljanje glazbom se vrši putem rotirajućeg kotačića na dnu ekrana, koji bi trebao simulirati gramofonsku ploču. Zaslon je izrađen AMOLED tehnologijom i osjetljiv je na dodir.

Beat DJ je 3G mobilni uređaj s HSDPA brzinama prijenosa podataka, ugrađenim GPS prijamnikom i kamerom razlučivosti tri megapiksela.