LG OPTIMUS

LG najavio moćni Android mobitel

16.11.2010 u 13:43

Bionic
Reading

Najnoviji LG-ov pametni telefon Optimus zasnovan na Android OS-u imat će procesor s dvije jezgre, Nvidijin Tegra 2 grafički ubrzivač, a snimat će video u punoj HD rezoluciji

LG će svoju liniju pametnih telefona Optimus dopuniti Android modelom koji će biti baziran na centralnom procesoru s dvije jezgre. Dopunu toj snazi će dati i Nvdijin procesor Tegra 2 pomoću kojega će ovaj telefon s lakoćom kodirati i dekodirati video visoke razlučivosti. Ugrađena kamera razlučivosti osam megapiksela snimat će video u punoj HD razlučivosti od 1.920x1.080 točaka. Veliki ekran dijagonale četiri inča učinit će reprodukciju videa visoke razlučivosti vrlo atraktivnom. Novi Optimus će imati micro USB sučelje, prednju kameru za videorazgovore i utor za microSD memorijske kartice.

Zanimljivo je da LG-ov telefon uhvaćen kamerama tehno bloga Engadget nosi velik natpis Google na stražnjoj strani. Taj natpis znači da će verzija Androida u njemu biti gotovo nepromijenjena u odnosu na baznu Googleovu verziju, što je rijetkost jer svi proizvođači pametnih telefona dodaju nešto svoje operativnom sustavu, neki s više, a neki s manje uspjeha. Zasad se tek zna da bi novi LG Optimus trebao stići u prodaju prije kraja godine.