Tehnologija 10 DANA OD PREDSTAVLJANJA

Microsoft Kinect prodan u milijun primjeraka

  • Autor: B. R.
  • 16.11.2010 9:49:40
  • 16.11.2010 8:12:58

Samo deset dana od predstavljanja na američkom tržištu te ni tjedan dana od predstavljanja na europskom tlu Microsoft Kinect pronašao je put do milijuna domova diljem svijeta

Microsoftov dodatak za igraću konzolu Xbox 360, kamera koja detektira pokret, omogućuje korisnicima upravljanje interaktivnim sadržajima kompatibilnih igara. Osim ove zabavne mogućnosti Kinect može poslužiti i kao daljinski upravljač televizora, s obzirom da omogućuje mijenjanje programa i slične funkcije.

Prema očekivanjima u Microsoftu ovaj dodatak do kraja godine bit će prodan u ukupno pet milijuna primjeraka, a sudeći prema dosadašnjem uspjehu na tržištu, željena brojka bit će dostignuta.

Microsoft Kinect trenutno se prodaje u tri različite varijante, i to kao samostalni dodatak, kao paket s igraćom konzolom 4 GB te s onom kapaciteta 250 GB.

Kinect je javnosti predstavljen kao Project Natal tijekom 2009. godine na sajmu E3 u Los Angelesu, a od proizvoda konkurentskih kompanija, Nintendovog Wii kontrolera te Sonyjevog PlayStation Movea, razlikuje se po tome što se interaktivnim sadržajima upravlja bez bilo kakvih kontrolera, isključivo pokretom.www.xbox.com/en-US/kinect
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još