Tehnologija BRŽI I LAKŠI SUSTAV

Facebook predstavio 'e-mail nove generacije'

  • Autor: tportal.hr
  • 15.11.2010 22:01:38
  • 15.11.2010 21:29:28

Osnivač i direktor Facebooka, Mark Zuckerberg, predstavio je novi servis izmjene poruka koji bi korisnicima trebao omogućiti puno bržu i lakšu komunikaciju s prijateljima

Zuckerberg je na predstavljanju novog sustava komunikacije u San Franciscu istaknuo da je dosadašnji oblik e-pošte bio prespor i preformalan. Novi sustav nudi brojne komunikacijske kanale, ali jedan princip spremanja konverzacija i takozvani 'social inbox' za filtriranje poruka, prenosi CNN.

'Ovo nije smrt e-maila. Ovo je sustav razmjene poruka koji, između ostalog, uključuje i opciju e-mail poruka', rekao je Zuckerberg. Facebook će polako kroz nekoliko dana predstavljati novitet korisnicima koji na dnevnoj bazi izmijene oko četiri milijarde poruka. Zuckerberga i tim inženjera s kojim je radio inspirirali su razgovori sa srednjoškolcima koji su uglavnom rekli da rijetko koriste e-mail jer je prespor i preformalan.

Ovime će Facebook postati konkurentniji servisima koji se baziraju na mail uslugama, poput Yahooa, Hotmaila i Gmaila, najpopularnijim besplatnim mail servisima. Premda Facebook već ima opciju komunikacije privatnim porukama, koju uglavnom i koristi petstotinjak milijuna korisnika, novi servis trebao bi omogućiti i komunikaciju osobama koje nemaju otvorene profile na Facebooku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još