SAMO 50 NAJBOLJIH

Path je društvena mreža za prave frendove

15.11.2010 u 14:38

Bionic
Reading

Path je društvena mreža na kojoj možete s manjim krugom najbližih prijatelja i rodbine razmjenjivati fotografije koje ne želite pokazivati baš svakom poznaniku

Danas je pokrenuta društvena mreža privatnog karaktera nazvana Path. Tvorci su ovu mrežu zamislili kao mjesto gdje će korisnik razmjenjivati fotografije sa svojim najbližim prijateljima i rodbinom, stoga je uveden i limit od 50 prijatelja. Path nije zamišljen kao zamjena za postojeće društvene mreže, već kao njihova nadogradnja. Širok krug prijatelja koji većina korisnika ima na drugim društvenim mrežama nije uvijek pogodan za postavljanje nekih materijala privatne naravi - Path je zamišljen upravo za takve prilike.

Path je primarno mobilna aplikacija, a prijatelji se ne sakupljaju javnim pretragama kao što je to slučaj s Facebookom ili Twitterom, već se lista nastanjuje po principu imanja broja mobilnog telefona ili adrese elektroničke pošte određene osobe. Fotografije se na Path najbolje podižu direktno s mobilnog telefona, pri čemu valja definirati tagove.

Fotografije zasad nije moguće komentirati, kao što nije moguće obilježiti ni tko je na fotografijama. Lokacija, vrijeme, događaj i osobe na fotografiji moraju se definirati tagovima.

Trenutno je Path dostupan kao aplikacija za iPhone i iPad te kao internetsko odredište na dolje navedenoj adresi.