Tehnologija PREKO 12 SATI

Domene com.hr nedostupne zbog kvara na serveru

  • Autor: G. M.
  • 10.11.2010 15:08:47
  • 10.11.2010 10:42:32

Internetske stranice s hrvatskom domenom com.hr od sinoć su nedostupne. Carnet radi na otklanjanju kvara koji je u ovom trenutku tek djelomično otklonjen

Hosting tvrtke Plus i Avalon su tijekom noći javile da su sve stranice s domenom com.hr nedostupne. Uzrok tome je vjerojatno kvar na Carnetovom root nameserveru. Otklanjanje kvara je u tijeku i već se vide prvi rezultati. U trenutku pisanja ovog teksta neke od stranica s domenom com.hr su postale dostupne. U Hrvatskoj je aktivno oko 9.000 stranica s domenom com.hr.

Mnogi korisnici tih domena preko društvenih mreža izražavaju nezadovoljstvo višesatnom nedostupnošću njihovih stranica. Posebno ih pogađa nefunkcioniranje adresa elektroničke pošte koje nose istu domenu. Carnet je najavio da će tijekom dana izdati službenu obavijest o nedostupnosti domena com.hr. Tada bismo trebali saznati koliko je stranica pogođeno tim problemom i zbog čega se to uopće dogodilo.

Carnet je preuzeo punu odgovornost za nedostupnost com.hr domene za koju kažu da je nastala zbog kvara u njihovu sustavu. Navode da je 8970 domena bilo nedostupno od 18:14 sati 9. studenog do 10:17 sati 10. studenog. Neki korisnici nisu mogli otvarati com.hr stranice sve do 11:17 sati, ali nakon tog vremena su sve stranice ponovo dostupne. Carnet se ispričao svim korisnicima pogođenim ovim problemom te će im kao kompenzaciju besplatno produljiti trajanje domene za jednu godinu.

www.carnet.hr
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još