Tehnologija EKO-TELEKOMUNIKACIJE

Samsung i LG predstavljaju solarne mobitele

  • Autor: B. R.
  • 13.2.2009 13:27:57
  • 13.2.2009 13:00:00

Dva giganta telekomunikacijske industrije opasno su otišli u ekološke vode. Sljedećeg tjedna i Samsung i LG na sajmu Mobile World Congress predstavit će svoje uređaje koji se, između ostalog, napajaju sunčevom energijom

Samsungova verzija ekološkog mobitela dolazi pod nazivom Blue Earth, a radi se o uređaju s ekranom osjetljivim na dodir koji, uza sve, ima još neke ekološke karakteristike. Naime, kućište Blue Eartha u potpunosti je izrađeno od reciklirane plastike, a nijedan elektronički sklop u mobitelu ne sadrži uobičajene opasne materijale.

LG-jeva pak verzija eko-mobitela sadržana je u uređaju koji se oslanja na uspješnost ranijeg mobitela KF750 Secret, a ovo su na žalost jedini poznati detalji o ovom uređaju.

Ono što je definitivno poznato je podatak da je cijela stražnja strana oba mobitela prekrivena solarnim ćelijama koje će ugrađenim baterijama davati dodatni izvor napajanja.

Više detalja o Samsungu Blue Earth te eko-LG-ju bit će poznato na sajmu Mobile World Congress koji se od 16. do 19 veljače održava u Barceloni.

www.mobileworldcongress.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još