Tehnologija ONLINE OGLAŠAVANJE

Oglasi dolaze na Twitter

  • Autor: G. M.
  • 2.11.2010 11:22:47
  • 2.11.2010 10:40:40

Twitter trenutno testira uslugu promotivnih tweetova koji su zapravo reklame oblikovane poput običnog tweeta. Postupno će se takve reklame pojavljivati na sve više mjesta na Twitteru

U travnju ove godine Twitter je najavio pokretanje usluge Promoted Tweets. Radi se o tweetovima koji će imati promotivne (reklamne) poruke. Usluga je još uvijek u fazi testiranja, ali Twitter, u skladu sa svojim prvobitnim planovima, povećava broj mjesta na kojima će promotivni tweetovi biti vidljivi.

U početku su se promotivni tweetovi vidjeli samo pri pretragama na stranici Twitter.com, zatim pri pretrazi izvršenoj preko partnera Twittera, a sada je testiranje došlo u fazu prikazivanja promotivnih poruka u korisničkom timelineu (listi tweetova). Testiranje se obavlja u suradnji s HootSuiteom pa će korisnici te aplikacije prvi vidjeti promotivne tweetove u svojim timelineovima.

Twitter je u najavi treće faze testiranja naglasio da pozorno prati reakcije svojih korisnika na promotivne tweetove jer želi da oni budu u duhu te usluge i upotrebljivi onima koji ih pročitaju. Tijekom te faze testiranja, Twitter i HootSuite će isprobavati gdje i kada na timelineu prikazati promotivne poruke, a neće ih vidjeti svi korisnici HootSuitea.

Twitterov plan za promotivne tweetove u finalu predviđa njihovo prikazivanje svim korisnicima tog servisa bez obzira na način na koji ga koriste.

www.twitter.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još