Tehnologija 59 POSTO PORASTA

Microsoft ostvario rekordne prihode i dobit

  • Autor: Hina
  • 29.10.2010 11:17:40
  • 29.10.2010 11:15:58

Američki softverski div Microsoft izvijestio je da je u tri mjeseca do kraja rujna ostvario rekordne prihode i dobit zahvaljujući rastu prodaje u svim poslovnim segmentima

U prvom fiskalnom tromjesečju koje završava 30. rujna ta je tvrtka sa sjedištem u Seattleu ostvarila 7,12 milijardi dolara dobiti, 59 posto više nego u istome tromjesečju 2009. Prihodi su istodobno poskočili 25 posto na 16,2 milijarde dolara.

'Bio je to izvanredno tromjesečje u kojemu smo ostvarili solidan rast poslovanja i nastavljenu snažnu potražnju za našim operativnim sustavima Office 2010 i Windows 7, te Xbox 360 konzolama i igricama', kazao je financijski direktor Peter Klein.

'To što smo uspjeli nastaviti bilježiti rast prihoda i istodobno držati troškove pod kontrolom donijelo nam je još jedno tromjesečje širenja margine na godišnjoj razini', dodao je.

Operativni sustav Office 2010 ostvario je 15-postotni rast prihoda u prvom punom tromjesečju na tržištu, dok je potražnja za Windows 7 operativnim sustavom nastavila rasti zahvaljujući 'zdravom i održivom ciklusu obnove poslovnih osobnih računala', priopćeno je iz Microsofta.

Popularnost ne jenjava ni Microsoftovim konzolama Xbox 360, posebno na američkom tržištu, uz rast prodaje za 38 posto u odnosu na prošlu godinu.

'Uočavamo oporavak potražnje kompanija', kazao je izvršni direktor Kevin Turner. 'Potražnja potrošača i uzbuđenje oko naših komercijalnih internetskih usluga i cloud computinga nastavlja rasti'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još