Tehnologija KAZETE SU OUT

Walkman odlazi u mirovinu

  • Autor: S.Š.
  • 25.10.2010 16:56:10
  • 25.10.2010 15:39:11

Tvrtka Sony odlučila je prestati s proizvodnjom Walkmana, popularnog audio reproduktora koji je kao medij koristio sada već dobrano zastarjele audio kazete

Zapravo, prilično je nevjerojatno da se walkman proizvodio sve do travnja 2010. godine, jer nismo čuli za novi model niti ga vidjeli na policama trgovina već godinama.

No sada je i službeno gotovo, nakon 30 godina Sony više neće proizvoditi walkman, no samo ime brenda koristit će se za neke druge svrhe, primjerice za neke Sony Ericssonove mobitele. U tom razdoblju Sony je prodao oko 220 milijuna Walkmana.

Ipak, iako je Sony prestao s proizvodnjom tog uređaja u Japanu, još će neko vrijeme proizvoditi walkmane u Kini kako bi zadovoljio tržišta na kojima još ima zanimanja za dobri stari prijenosni 'kazetar'.

Ukoliko još negdje imate walkman koji radi, danas je idealan dan da pronađete svoju prvu miks-kazetu, obrišete prašinu s nje i posljednji put uživate u zavijavo-krckavo-šumovitom zvuku koji samo taj uređaj u kombinaciji s audio kazetom može proizvesti.

www.sony.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još