HR WEB TJEDNA

Novi web Croatia osiguranja

11.02.2009 u 16:03

Bionic
Reading

Osiguravajuća kuća Croatia osiguranje predstavila je novu web stranicu koja se fokusira na preglednost i jednostavnost korištenja, ali i koja donosi neka zanimljiva rješenja

O sadržaju same stranice nećemo trošiti puno riječi; tu su, naravno, sve usluge raznih osiguranja koje Croatia osiguranje nudi, s mogućnošću online izračuna i narudžbe većine usluga. Iz web tima Croatia osiguranja tvrde da su posebnu pažnju posvetili tome da stranica bude jasna, jednostavna i pregledna za krajnjeg korisnika te su stoga izostavili nebitne sadržaje poput promo videoisječaka i tome slično.

Ono što je na stranici zanimljivo jest način na koji je riješeno pretraživanje, koje je ujedno i najjednostavniji način pronalaska određene usluge; čim počnete upisivati neki pojam, tražilica će vam početi nuditi rezultate prema važnosti, a ako se neki rezultat ne nalazi u bazi, zapamtit će ga za sljedeći put te vam ga sugerirati prilikom unosa pojma.

Zanimljiv je i rječnik, koji će na svakoj podstranici prepoznati određene termine te za njih pri dnu stranice ponuditi definiciju. Tu je i nekoliko interaktivnih karata, na kojima možete, primjerice, pogledati na kojoj lokaciji možete prijaviti štetu ovisno o mjestu nezgode i tome slično. Karte su zasnovane na Google Mapsu i dobar su primjer toga kako se ova usluga može uklopiti u jedan korporativni web kao što je stranica Croatia osiguranja.