Tehnologija OPSEŽNO ULAGANJE

Intel osuvremenjuje tvornice

  • Autor: Hina
  • 20.10.2010 11:21:48
  • 20.10.2010 11:20:40

Američki tehnološki div Intel objavio je u utorak da će uložiti više od osam milijardi dolara u osuvremenjivanje dva proizvodna pogona u saveznim američkim državama Oregonu i Arizoni

Ulaganje će biti raspoređeno na nekoliko godina a nadovezuje se na 5,2 milijardi dolara koje je tvrtka već rezervirala za postrojenja i opremu.

Intel je priopćio da će velika gotovinska injekcija biti usmjerena na obnovu tvornica i njihovu prenamjenu na takozvanu 22-nanometarsku proizvodnju, koja će omogućiti proizvodnju sve manjih procesora s nižom potrošnjom energije.

U planu je i gradnja novog razvojnog pogona, dodaje se u priopćenju.

Intel napominje da će novi projekti omogućiti otvaranje šest do osam tisuća novih radnih mjesta u građevinskom sektoru, te 800 do tisuću stalnih radnih mjesta u odjelu razvijene tehnologije.

Industrija računala trenutno kupcima isporučuje milijun računala dnevno a novi će pogoni 'stvoriti kapacitete za nastavljeni rast tržišnog segmenta osobnih računala i za nova tržišta koja Intel želi osvojiti, poput onog za mobilne i ugrađene specijalizirane sustave', navodi se u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još