Tehnologija ZAŠTITA OD NAPASNIKA

EU potpisao pakt s Facebookom, MySpaceom...

  • Autor: B. R.
  • 11.2.2009 12:07:04
  • 11.2.2009 11:30:00

Predstavnici Europske unije potpisali su početkom tjedna ugovor sa 17 predstavnika online društvenih mreža i kompanija koje nude slične internetske usluge, a sve kako bi njihovim korisnicima bilo omogućeno sigurnije korištenje ponuđenih usluga

Europska komisija, izvršno tijelo 27 zemalja članica Europske unije, u službenom priopćenju navodi da će potpisani ugovor onemogućiti ili barem umanjiti rizik od online zlostavljanja kojim su pogođeni brojni korisnici online servisa ove vrste.

Prema podacima analitičara, online društvenim mrežama u EU-u se koristi nešto više od 42 milijuna osoba, a prema procjenama i shodno rastućem trendu, ta brojka bi do 2012. godine mogla iznositi i 110 milijuna.

Kako navodi Reuters, prema potpisanom ugovoru, vlasnici online servisa i usluga koji su na njega pristali obavezuju se da će korisnicima omogućiti prijavu online zlostavljača preko jednog jedinog gumba – 'report abuse'. Jednako tako, postavke privatnosti na ovim servisima predefinirano će biti postavljene na najvišu moguću razinu.

Među potpisnicima ugovora našli su se najveći igrači industrije poput Facebooka, MySpacea, Googlea, DailyMotiona, Beboa i sličnih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još